Stockholms universitet logo, länk till startsida
Nobelpriset fysik
Student vid magisterpromotion
Föreläsande lärare. Foto:
Forskare vid SU som arbetar med frågor kopplade till de globala hållbarhetsmålen

Nyheter

Frescati
Psykisk hälsa hos förstaterminsstudenter undersöks

Torsdag den 26 november skickas en enkät om psykisk ohälsa ut till studenter som läser första terminen på utbildningsprogram på grundnivå vid Stockholms universitet.

Foto: Eva Dalin
Formasanslag till 25 forskare vid Stockholms universitet

Forskningsfinansiären Formas beviljar i årets öppna utlysning Stockholm universitet medel till 16 forskningsprojekt och 6 forskningsprojekt till forskare tidigt i karriären. 3 forskare beviljas även mobilitetsstöd. Totalt beviljas universitetet drygt 80 miljoner kronor.

Donationen
Följ med bakom kulisserna i arbetet med Stockholms universitets konstsamlingar

Den 18 november firar europeiska universitet sitt gemensamma kulturarv genom den årligen återkommande European Academic Heritage Day. Årets dag har fokus på utvalda exempel ur universitetens samlingar.

Kalender

INSTÄLLT Sårbar planet, sårbara samhällen – vad kan vi lära oss från coronapandemin?

Den pågående pandemin har inneburit ständiga påminnelser om våra tillkortakommanden och svårigheter när det gäller att förbereda oss på det värsta. Hur hänger pandemin ihop med hur människan förändrat den levande planeten? Och på vilket sätt kan erfarenheterna från pandemin göra oss bättre rustade inför en mer turbulent klimatframtid?

28

november

Disputation

Disputation Eunah Kim

Eunah Kim försvarar sin doktorsavhandling den 28 november via Zoom.

INSTÄLLT Red light Stockholm. Stadens gömda mötesplatser

1800-talets bordeller, cruising i Humlegården vid sekelskiftet, och efterkrigstidens porrkvarter i Klara. Få en glimt in i hur kommersiell och icke-kommersiell oönskad sexualitet organiserats och praktiserats i stadens rum. Om urbana platser och rum som bekönats och bekämpats, offentlig sexualitet som bespottats och beivrats.

Genvägar