Vacker natur och fina bad

Naturen på Askö är mycket vacker, och där finns gott om bär, svamp och härliga bad vid både klipp- och sandstränder. Delar av ön är dock mycket otillgänglig och man bör ha karta och kompass om man viker av från kända vägar. Tala alltid om för personalen om du ger dig ut på långtur. Man kan också ta roddbåten och ge sig ut på en liten tur om vädret är lugnt. TBE-vaccination rekommenderas för långliggare. 

Bastubad i lugn Askövik

Det finns också en trevlig liten bastu alldeles vid badberget. 

Spel och lekar

Det finns möjlighet att spela badminton, pingis, volleyboll, kubb och annat. Prata med personalen så visar de vad som finns.

Sällskapsrum

I tornrummet finns sittplatser för ca 10-15 personer med magnifik utsikt över Askö, hamnbassängen och havet. Där finns också en tubkikare och en skön länsstol samt diverse skärgårdslitteratur.

Ett mindre bibliotek med framförallt handböcker och bestämningslitteratur hör till laboratoriet. Där finns även ett konferensbord med plats för 10 personer.

I entréhallen finns gott om plats och vackra akvarier med olika typiska Östersjömiljöer och arter. Där finns också ett antal postrar som presenterar vår verksamhet, Östersjön och forskning.

I mässbyggnaderna finns ett rum med soffor, TV med möjlighet att använda crome cast och musikanläggning.