Det finns många typer av inspirerande arbetsrum på Askö

 

Trådlöst internet

Ett trådlöst nätverk finns nu plats på fältstationen. Du som har konto på Stockholms universitet kan logga in direkt. Gäster från andra lärosäten som är medlemmar i organisationen eduroam kan ansluta via detta nätverk. Instruktioner för hur det går till får du via ditt eget lärosäte (IT-avdelningen). Övriga får kontakta Mattias Murphy.

Föreläsningssalen

Föreläsningssalen har plats för 35 personer, och är utrustad med TV, video, datavideoprojektor, OH-projektor och DIA-projektor samt vanlig svart tavla.

Kontorsutrymmen

För kontorsarbete finns ungefär 10 arbetsrum på Askö. Där finns datorer (både PC och Mac) och internetuppkoppling (via SUNET). Har du en bärbar dator med nätverkskort så går det utmärkt att ta den med.
Laserskrivare, kopieringsmaskin och telefon finns också. Masskopiering och längre utlandssamtal debiteras.

Mötesrum

Ett avskilt seminarierum har byggts i anslutning till biblioteket. Dessutom går det utmärkt att använda det vackra tornrummet för olika typer av möten och sammankomster.

Bibliotek

Ett mindre bibliotek med framförallt handböcker och bestämningslitteratur finns också på laboratoriet. Där finns också en videokonferensanläggning.

Entréhallen

I entréhallen finns gott om plats och vackra akvarier med olika typiska Östersjömiljöer och arter. Där finns också ett antal postrar som presenterar SMF, Östersjön och olika forskningsprojekt.

Verkstäder

Askös verkstäder är välutrustade och används för reparationer och nytillverkning av provtagningsutrustning och dylikt. Skadad utrustning lämnas omgående in till personalen. I anslutning till båthuset finns en båtverkstad för service och reparation av båtar. Det finns möjlighet att låna handverktyg från verkstäderna.