Askölaboratoriet

Flaggskepp för Östersjöforskningen

Från Stockholms universitets marina fältstation Askölaboratoriet härstammar mycket av den kunskap vi idag har om Östersjön. Här har forskare från Sverige och hela världen gjort vetenskapliga studier i olika samarbeten, och här lades grunden för stora delar av dagens svenska marina miljöövervakning. Oräkneliga är de studenter som här fått lära sig grunderna i fältundersökningar och hur Östersjöns ekosystem fungerar. 

 

Corona0318

Askölaboratoriet i coronatider

Vi på Askölaboratoriet följer Stockholms universitets direktiv när det gäller Coronaviruset. Välkommen om du är fullt frisk och inte har några sjukdomssymtom. Om du nyligen varit sjuk, avvakta 48h innan du kommer.

  • Eftersom ovanstående rekommendationer gäller även oss i personalen så kan bokade provtagningar komma att ställas in med kort varsel. 
  • Inför bokade expeditioner med R/V Electra stäm av läget innan med: Thomas Strömsnäs. Har du frågor kontakta: Eva Lindell på 08 553 785 61.
  • Tel Askö: 08-5537 85 80. E-post: asko.ostersjocentrum@su.se. 
algblomning Askö 2020

Algrapport från Askö

Återigen har vi haft en ovanligt varm vår där vattnet har värmts upp tidigt, likt början av den varma sommaren 2018. Från Askö kom rapporter om algblomningar redan kring midsommarhelgen.

Kontakta Askö

Tel: 08-5537 85 80
E-post: asko.ostersjocentrum@su.se

Postadress:
Askölaboratoriet
619 92 Trosa

Östersjöcentrum i sociala medierÖstersjöcentrum på Facebook Universitetet på Instagram Östersjöcentrum på Linkedin Östersjöcentrum på Twitter Östersjöcentrum på YouTube