DEMO

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Stockholms universitets Östersjöcentrum
 4. Baltic Eye
 5. Forskning
 6. DEMO
 7. Nya steg för att förstå torsken bättre

Nya steg för att förstå torsken bättre

Fyll i formuläret nedan för att skicka "Nya steg för att förstå torsken bättre" till en vän..

Skicka "Nya steg för att förstå torsken bättre" till en vän.

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att tolka antingen bilden eller ljudspåret nedan.

Tillbaka till artikeln

Fakta DEMO

Projektet DEMO – DEMOnstration exercise for Integrated Ecosystem Assessment and Advice of Baltic Sea fish stocks – ska utveckla ett sätt att genomföra ekosystembaserade bedömningar och råd för fiskbestånden i Östersjön.

Projektet utförs inom Baltic Eye vid Östersjöcentrum, och pågår 2014-2015. Arbetsmötena finansieras av Granholms stiftelse.

Projektet leds av Maciej T. Tomczak från Östersjöcentrum och Christian Möllmann från University of Hamburg.

Länk till projektets engelska sida

Kontakt vid Östersjöcentrum

 • Maciej Tomczak, maciej.tomczak@su.se

Fyra workshops på ett år

Fyra workshops med olika teman kommer att genomföras under projektperioden. Deltagarna är forskare med relevant erfarenhet och expertis för de olika ämnena. Varje workshop har som mål att åstadkomma både en vetenskaplig artikel och en populärvetenskaplig sammanfattning eller slutsats.

 • DEMO-1 Askölaboratoriet, 25–29 augusti, 2014 Utvärdering av Östersjötorskens status och dess miljö
 • DEMO-2 Lysekil; 10-12 november, 2014, i anslutning till ICES-möte (SGSPATIAL) Analys av tillväxtförändringar hos Östersjötorsken
 • DEMO-3 Cadiz, 9-13 mars 2015, i anslutning till ICES/HELCOM-möte (WGIAB) Hur få in miljöinformation i beståndsmodeller, bedömningar och prognoser?
 • DEMO-4, augusti/september 2015 Utveckling av en metod för ekosystembaserade bedömningar och råd för fiskbestånden i Östersjön