Bloggar

Havsbloggar vid Stockholms universitet

Välkommen till våra havsmiljöbloggar! Till skillnad från vetenskapliga publikationer och nyhetsartiklar ger bloggar våra forskare en möjlighet att berätta lite bredare om sin forskning. Här kan du kika in bakom kulisserna i några av projekten eller bara få en mer personlig bild av vilka vi är och hur vi arbetar med forskningskommunikation.

Välkommen till våra havsbloggar
Samtal runt Östersjön

Samtal runt Östersjön

I den tolvdelade podcasten “Samtal runt Östersjön” möter vi Östersjöns miljöhjältar. Östersjöfonden fyller 30 år 2019, och i serien samtalar pristagare genom åren med medlemmar i Östersjöfondens delegation om de stora och avgörande frågorna för Östersjön.

En lugn vattenyta en solig dag, med tydliga spår av algblomning.

Michelle McCrackin: Elemental

Limnologen Michelle McCrackin vid Östersjöcentrum studerar hur näringsflöden mellan land och hav ser ut och det är något hon gärna berättar om. På bloggen hittar du också hennes idéer om forskningskommunikation och en hel del oväntade historiska fakta om vetenskap. På engelska.

Ekotoxbloggen

Marie Löf: Ekotoxbloggen

Östersjöcentrums ekotoxikolog Marie Löf Allt bloggar om allt från mikroplast och nedskräpning till hormonstörande ämnen, gamla synder som läcker, effekter av båttrafik och farliga ämnen i konsument-produkter som hamnar i havet via reningsverken. Med fokus på Östersjön.

Kommbloggen

Henrik Hamrén: Kommbloggen

Som vetenskapsjournalist vid Östersjöcentrum är det Henrik Hamréns uppgift att förklara forskning i ord och bild. I bloggen delar han med sig av utmaningar och kreativa möjligheter inom forskningskommunikation.

Kustmiljöbloggen

Sofia Wikström: Kustmiljöbloggen

En blogg om livet i svenska hav och hur vi människor använder havet. Om forskning som fascinerar och har relevans för förvaltningen av våra hav. Men också vad Östersjöcentrums marinekolog Sofia Wikström, i sin forskarvardag, plockar upp av pågående samhällsdiskussioner.

Tångbloggen

Lena Kautsky och Ellen Schagerström: Tångbloggen

Allt om tång, men inte bara tång. Det är ledordet för Tångbloggen som drivs av Lena Kautsky och Ellen Schagerström. Bland annat berättar de om forskning och resultat som rör tång i Östersjön.

Östersjöämnen

Emma Undeman: Östersjöämnen

Föroreningen av Östersjön är en ständigt aktuell fråga. I bloggen Östersjöämnen delar Östersjöcentrums miljökemist Emma Undeman med sig av forskning kring farliga ämnen och diskussionerna kring miljöproblem i Östersjön.

Evenemangsbloggen

Baltic Eye: Evenemangsbloggen

Evenemangsbloggen är bloggen för dig som vill veta mer om hur vi arbetar med att skapa mötesplatser för forskare och beslutsfattare som vill diskutera Östersjöfrågor. Här lägger vi bland annat upp artiklar om våra frukostseminarier, Baltic Breakfast.

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vi samlar och förmedlar användbar kunskap om Östersjön till rätt plats i samhället.

webmagasin Östersjöcentrum
Följ våra havsbloggar