havet.nu

havet.nu

Websajten havet.nu presenterar nyheter, forskning och fakta om havsmiljön. Det är den naturliga startpunkten för alla som söker information om havsrelaterade frågor.

Havet.nu riktar sig till forskare, miljötjänstemän på länsstyrelser och myndigheter, media, skolor och intresserad allmänhet. Havet.nu innehåller samlad och relevant information om havsfrågor. Huvudsakligen genom väl presenterade länkar till websajter som finns på annat håll. Här presenteras aktuella havsnyheter direkt och konferenser och andra händelser kan annonseras. Här samlas också avhandlingar och rapporter med marint fokus från en mängd olika källor.

Havets tre barn

Havet.nu har gett upphov till flera dottersajter; webbtidskriften Havsutsikt, miljösajten Svealandskusten.se och den digitala fälthandboken Livet i havet. De drar alla nytta av all den information som redan finns i databaserna, och tipsar automatisk om vidare läsning.

En jubileumsdekal - 10 år jubileum

10 år i havets tjänst

Sveriges största webbsajt om havet fyller tio år. Sedan starten år 2007 har den populära webbplatsen havet.nu presenterat nyheter, forskning och fakta om havet. Från alla och för alla. Med Stockholms universitet som avsändare.

1 miljon besök på havet.nu

Över 1 miljon besök till havet.nu

Webbsajten havet.nu har sedan starten 2007 haft över 1 miljon besök och närmare 1 av 10 i Sverige har använt den för att lära sig något om havet. Antalet besökare ökar hela tiden på sajten som av Vetenskapsrådet beskrivits som epokgörande.

Svealandskusten

svealandskusten.se

En webbplats där man ska kunna få reda på hur det står till med kustvattnen i Svealands vackra skärgård. Här samlas och presenteras nyheter, rapporter och kunskap om miljötillståndet i ett gemensamt sammanhang.

havet.nu

.. lanserades 2007 av de tre dåvarande marina centrumen i Stockholm, Umeå och Göteborg.

.. beskrevs då av Vetenskapsrådet som epokgörande.

.. kommunicerar brett vad som sker i forskar- och myndighetsvärlden när det gäller marina frågor.

.. har 20 000 besök varje månad. 1000 besök varje vardag.

.. drivs idag av Östersjöcentrum i samverkan med flera andra lärosäten.

För havsforskare och marina experter

för fackfolk på havet.nu

Tweets från havet.nu