Skansen

Östersjön på Skansen

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att använda captcha-funktionen nedan.

Tillbaka till artikeln

Samverkan med många

En viktig del av Östersjöcentrums verksamhet är att samverka med andra aktörer. Det kan vara både stora och små projekt, och mer eller mindre långsiktiga samarbeten. Huvudsaken är att de i förlängningen leder till mer kunskap, bättre beslut och en bättre havsmiljö.

Kontakt

Linda Kumblad och Tina Elfwing ingår i Skansens Kunskapsråd och är Östersjöcentrums kontaktpersoner för Skansensamarbetet.

Ett samarbete

Projektet med Östersjöns Hus är ett samarbete mellan Skansen och Stiftelsen BalticSea2020. Stockholms universitet har, tillsammans med SLU, åtagit sig att vara ett vetenskapligt stöd till husets utställningar och verksamhet. Ett speciellt inrättat Kunskapsråd med experter har tagit fram den information som presenteras, och ska utgöra ett aktivt stöd även framgent.

Östersjöns Hus

Det nya huset ligger bredvid Skansenakvariet, där dammen för flamingos och sjölejon tidigare låg. Där finns flera stora akvarier, många utställningsytor och ett pedagogiskt hus för skolverksamhet.