Granskningsfunktionen - hur gör jag?

"Min arbetsyta"

Vilka artiklar ser jag?

I arbetsytorna för granskning (överst i ingångsvyn och under fliken "My Articles") ser du alla artiklar som är skapade på de sajter och avdelningar/sidor som du har behörighet till, alltså inte bara de du själv har skapat och redigerat. Förutom listan med de artiklar som behöver granskas, finns även listor med senast redigerade artiklar och artiklar som har senarelagt publiceringsdatum.

Vilka artiklar ska jag granska?

Så här i början kan det för webbplatser som funnits länge krävas en hel del arbete för att gå igenom alla gamla artiklar. Ett tips är att ansvarig huvudredaktör planerar granskningsarbetet, som ju kan ske både via granskningslistorna eller via de ytor de är placerade i på sajten. Det finns (än så länge) ingen automatisk avpublicering efter viss tid.

Ser du fler sajter och artiklar än du tycker att du ska?

Du ser alla artiklar från de sajter och avdelningar som du har behörighet att arbeta i. Under "My Articles" och "Sajter" kan du gå in och se vilka sajter du ser artiklar från.
Kontakta din huvudredaktör som kan anpassa vad du har tillgång till via kontohantering.su.se.

Hur får jag fram fliken "My Articles"?

Under varje lista i ingångsvyn finns en knapp för att se hela listan med just den filtreringen under fliken "My Articles". Vill du gå direkt till "My Articles" utan filtrering, klickar du på knappen "Se alla mina artiklar" uppe till höger i "Min arbetsyta".

Artikellistor under fliken "My Articles"

Vilket är datumet i fältet "Uppdaterad"?

Det är det datum som visas på utsidan. Om du redigerar en artikel och bockar i rutan "Ändra inte "Senast uppdaterad" (redaktionell förändring)" ändras inte datumet på utsidan, bara i själva artikeln i redaktörsgränssnittet.

I kommande release kommer man att kunna se två datum: det som visas på utsidan och datum för senast uppdaterat/granskat.

Jag kan sortera på namn på webbredaktör men ser inte namnet i artikellistan?

Detta kommer att rättas till i kommande release.

När jag sorterar efter titel är artiklarna ändå inte i bokstavsordning?

Det finns en viss bokstavsordning men inte fullt ut.

Detta kommer att rättas till i kommande release.

Granskning av artiklar

Vilket datum visas på utsidan om jag bara klickar på alternativet att artikeln är OK?

Om du klickar på OK utan att öppna artikeln kvarstår datumet på utsidan. På insidan - i redaktörsgränssnittet - visas även det datum som artikeln godkändes och räkneverket mot kommande 1,5 år nollställs.

Hur kan jag ändra i en artikel utan att datum på utsidan ändras?

Då klickar du på knappen "Redigera", antingen den vanliga knappen upptill eller i rutan "Behöver granskas". Bocka i rutan "Ändra inte "Senast uppdaterad" (redaktionell förändring)" innan du sparar, så ändras inte datum på utsidan. Obs! Bocken i rutan faller bort när du klickar på andra flikar, så gör detta allra sist!

Hur gör jag med artiklar som jag vill arkivera?

Du godkänner dem genom att klicka på "Artikeln är OK", datum på utsidan ändras inte.
Tips! Om du har en evenemangsartikel som du vill har kvar och visa i ett "arkiv", så kan det vara bra att ev. ta bort kalenderhändelsen, så att den inte visas upptill i artikeln, och redigera om och anpassa texten.
 

Granskningsfunktionen - hur gör jag?