Vad är skillnaden mellan sidor och artiklar

Sidor är behållare för artiklar (och ibland annat innehåll). En sida är en mall som kan innehålla en eller flera artiklar. Om du endast lägger till en artikel på en sida kommer sidan att se ut som en "artikelsida", om du lägger till flera artiklar på en sida kommer de att listas på något sätt (vanligen som puffar, nyhetslistor eller evenemangslistor).

Varför syns inte artiklar i menyn?

Artiklar syns inte automatiskt i menyn. För att skapa en "artikelsida" (en sida med en menylänk som endast visar en artikel) måste du först skapa en sida, därefter en artikel och slutligen lägga in artikeln på sidans löpsedel.

Om du vill skapa en ny menylänk på sajten måste du alltså skapa en sida. I den högra figuren nedan ser du ett sidträd som representerar dina sidor. Varje sida i redaktörsgränssnittets navigering representeras av en menylänk på din webbsajt:

 
Menylänkar

 

Obligatoriska sidor

Enligt universitetets riktlinjer för webbpublicering måste alla sajter under SU:s domän innehålla ett antal obligatoriska avdelningar. Riktlinjerna definierar att Utbildning, Forskning och Om oss skall vara sidor/flikar i toppmenyn. Enligt riktlinjerna måste din sajt också ha sidorna Evenemang och Nyheter under fliken Om oss.