Bakgrunden till den nya granskningsfunktionen är att undersökningar och intervjuer av besökare på universitetets webbplatser bl.a. har visat att sökfunktionen på universitetets webbplatser måste förbättras. En stor möjlighet till förbättring ligger i att vi förenklar för redaktörer att rensa bort inaktuella artiklar som annars kan dyka upp högt i sökresultaten. En artikel kommer nu att behöva granskas när den inte har uppdaterats på 1,5 år.

Ny inledande vy

Den inledande vyn när du loggar in är ”My Desktop”/”Min arbetsyta”. Efter releasen kommer ytan att vara indelad i tre delar:

 1. Överst tre listor med de översta fem artiklarna som finns på de sajter och avdelningar som du har behörighet till och som:
  1. måste granskas
  2. är senast publicerade
  3. har inlagt kommande publiceringsdatum
 2. Din profilsida
 3. Bokmärken (artiklar, filer och andra element som du vill ha snabb tillgång till)

Ny sida: My Articles

De tre listorna överst har knappar som leder vidare till sidan ”My Articles” där du ser en längre lista filtrerad enligt den knapp du tryckte på men där du kan ändra filtrering efter sajt (om du har behörighet på flera sajter), status på granskning, publicering och publiceringsdatum. Du kan även sortera dem efter t.ex. titel, redaktör och publiceringsdatum.

Granskning av artiklar

En artikel som behöver granskas visar etiketten ”Behöver granskas” när den ligger i listor, t.ex. under artikelfliken för en avdelning/sida, i publiceringsköer eller i löpsedeln.

När du klickar på en artikel som behöver granskas öppnas den i s.k. Visa-läge. Du ser alla detaljer som är kopplat till artikeln och övre delen av texten. Du har då tre val:

 1. ”Avpublicera nu”
 2. ”Redigera” (samma effekt som att trycka på vanliga ”Redigera”-knappen)
 3. ”Artikeln är OK” (du godkänner fortsatt publicering men datum ändras inte på utsidan)

Efter releasen den 10 oktober kommer berörda delar i Polopolymanualen att kompletteras och uppdateras.

Ytterligare förändringar

I nästa release kommer funktionerna att kompletteras och justeras.