Profiles

ht

Håkan Trygger

Doktorand

View page in English
Arbetar vid Institutionen för kultur och estetik
E-post hakan.trygger@littvet.su.se
Postadress Institutionen för kultur och estetik 106 91 Stockholm

Om mig

Jag heter Håkan Trygger och är doktorand i litteraturvetenskap. Fil mag i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet (2011), gymnasielärarexamen (2011), bakgrund inom musiken, studier vid KMH i Stockholm (1994-96).

Forskning

Min avhandling har arbetstiteln "Francesco Petrarca och de två ögonens poetik". Jag undersöker Petrarcas dramatiserade skapande av litterära konstverk genom en sekundär skapelseprocess där det redan skrivna (författarens egna spridda litterära fragment) återbrukas och transformeras. Avhandlingen studerar vidare Petrarcas teorier om läsande och skrivande, allegori, sanning och de exemplariska dialoger han konstruerar för att upprätta ett existensberättigande för sin verksamhet som humanist och poet.


Sedan 2015 är jag redaktör för tidskriften Aiolos och bokförlaget Faethon, se www.aiolos.info respektive www.faethon.se. I september 2015 släppte vi ett specialnummer om Petrarcas brev som jag var redaktör med tillsammans med Unn Falkeid. Numret hade release i samband med ett internationellt Petrarcasymposium på Vitterhetsakademien http://www.vitterhetsakad.se/kalendarium/konferenser.

 

 

Senast uppdaterad: 25 oktober 2019

Bokmärk och dela Tipsa