Profiles

Anna Andersson Foto: Datorenheten/HD

Anna Andersson

Arkivvårdare, Institutionssekreterare

View page in English
Arbetar vid Psykologiska institutionen
Telefon 08-16 38 28
E-post anna.andersson@psychology.su.se
Besöksadress Frescati hagväg 14
Postadress Psykologiska institutionen 106 91 Stockholm

Om mig

Jag arbetar som institutionssekreterare/registrator/arkivarie sedan januari 2019.

I min roll som institutionssekreterare sitter jag som sekreterare i Institutionsstyrelsen, professorsgruppen, SUPK och utbildningsutskottet. Jag skriver också deltagarlistor inför evenemang.

Som registrator arbetar jag med diarieföring på institutionen, håller koll på nya riktlinjer som gäller för diarieföring centralt och ser till att det är ordning på de handlingar som finns i närarkivet. Jag kontrollerar att de handlingar som finns stämmer överens med innehållet i W3D3. Jag kommer hålla i utbildning om allmän handling och brinner för medborgarens rätt att ta del av offentliga- och allmänna handingar.

Som arkivarie arbetar jag både strategiskt och fysiskt med pappershandlingar och digitala handlingar. Jag arbetar efter att se till att vi följer Riksarkivets föreskrifter för arkivering, då de har ansvaret för arkivvården på statliga myndigheter.

Tidigare har jag arbetat som registrator/arkivarie på Länsstyrelsen i Stockholm. Där lärde jag mig det mesta jag behövde veta om allmäna handlingar, diarieföring och arkivering.

Det viktigaste i min roll ovan är att folk förstår att det tar tid att diarieföra, arkivera och hålla ordning. Att ha ordning i arkivet är grunden i en statlig myndighet för medborgarna, förvaltningen och nutida och framtida forskning. 

När det kommer till studier är min bakgrund att jag har en fil.kand i historia och arkiv- och informationsvetenskap. Jag har också läst litteraturvetenskap, (här på universitetet för 12 år sedan ca.) statsvetenskap, bilbliotek- och informationsvetenskap. Jag blev diplomerad registrator för några år sedan.

På fritiden lägger jag ned min energi på brädspelet Scrabble, jag är ordförande i Svenska scrabbleförbundet och vi anordnar turneringar och tävlingar i Scrabble IRL. (Ni som spelade Alfapet på 70-talet använde er av en Scrabblespelplan, men Alga förlorade rättigheter till spelet på 80-talet. Idag är det Wordfeud som är närmast Scrabble utseendemässigt. 

http://scrabbleforbundet.se/

 

 

Senast uppdaterad: 4 december 2019

Bokmärk och dela Tipsa