Profiles

Britt-Marie Hansson

Britt-Marie Hansson

Universitetsadjunkt

View page in English
Arbetar vid Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik
Telefon 08-120 766 63
E-post britt-marie.hansson@hsd.su.se
Besöksadress Svante Arrhenius väg 20 A, plan 3,4,5
Rum P 336
Postadress Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik 106 91 Stockholm

Om mig

Jag är universitetsadjunkt och har tidigare arbetat som gymnasielärare i samhällskunskap och psykologi. Arbetar sedan 2004 på SU och har min placering på HSD (Institutionen för de humanistiska och ssmhällsvetenskapliga ämnenas didaktik).

Mitt huvudsakliga uppdrag är att ansvara för Handledarutbildningen på SU, vilket innebär att jag håller i och genomför hamdledarutbildningar för verksamma lärare som tar emot studenter på Lärarutbildningen när de gör sin VFU (Verksamhetsförlagda utbildning). Har desutom kursansvaret för denna utbildning.

Undervisar även studenter i psykolgi-didaktik. Utöver detta arbetar jag som VFU-lärare och genomför tre-partsamtal med studenterna när de är ute på VFU.

Är också "särskilt utvald VFU-kurslärare" inom ramen för Övningsskoleprojektet, vilket innebär att jag har täta kontakter med två av övningsskolorna (S.t Eriks gymnasium och Fredrika Bremergymnasiet) och träffar handledarna på skolan i olika sammanhang, i syfte att stödja och utveckla samarbetet mellan skolan och SU. 

Senast uppdaterad: 17 november 2018

Bokmärk och dela Tipsa