Profiles

Charlotte Rossland. Foto: Ingmarie Andersson, Stockholms universitet

Charlotte Rossland

Projektledare

View page in English
Arbetar vid Samverkansavdelningen
Telefon 08-120 767 55
E-post charlotte.rossland@su.se
Besöksadress Bloms paviljong, Svante Arrhenius väg, 26
Rum 138
Postadress Samverkansavdelningen 106 91 Stockholm

Om mig

Jag jobbar som samverkanskoordinator på Samverkansavdelningens sektion för externa relationer. Vi har uppdraget att stödja och utveckla universitetets ömsesidiga samverkan, både genom relationsskapande aktiviteter med andra parter och med verksamhetsutvecklande interna projekt.

Från 2018 kommer jag framförallt att vara ansvarig för ett nationellt Vinnova-finansierat samverkansprojekt, Samsyn.
Vi är sju lärosäten som ska se över de begrepp vi använder när vi pratar om samverkan. Vad menar vi egentligen när vi använder olika begrepp som exempelvis kunskapstillgångar? Vilka betydelser används inom olika grupper, både inom högskolesektorn men också bland våra samarbetspartner i allt från näringsliv till den idéburna sektorn? Hur skulle vi kunna förstå varandra bättre? Vi har ett givande samarbete med Wikimedia Sverige som är med i projektet från start. Vi kommer att utveckla former som stärker utbytet med många involverade parter och inte minst sprida resultat i ett levande format, i vår Samsyn-wiki. Jag berättar gärna mer för den som är nyfiken!    

Ett uppdrag jag nyligen lämnat över var den centrala koordinering för Stockholms universitets samarbete med Stockholms läns landsting (numera Region Stockholm). Det har min kollega Magnus Lundgren tagit över. Samarbetet går från 2018 in i en lite ny fas där vi ska prioritera några mer ämnesspecifika samarbeten. De två första blir inom psykisk hälsa och hållbarhet och samhällsutvecklng och fler områden kommer att aktualiseras lite senare. 

Senast uppdaterad: 27 mars 2019

Bokmärk och dela Tipsa