Profiles

Gustaf Almqvist, Baltic Eye

Gustaf Almqvist

Forskare

View page in English
Arbetar vid Stockholms universitets Östersjöcentrum
Telefon 08-16 36 36
E-post gustaf.almqvist@su.se
Besöksadress Svante Arrhenius väg 20 F, plan 5
Rum P532
Postadress Stockholms universitets Östersjöcentrum 106 91 Stockholm

Om mig

MARINEKOLOG & OMVÄRLDSANALYTIKER
(TJÄNSTLEDIG)

En mer ekosystembaserad förvaltning skulle ge en större buffert för miljöförändringar, samt säkra ekonomin och den långsiktiga hållbarheten för Östersjöfisket.

Förvaltningen av det kommersiella fisket och hur det påverkar det marina ekosystemet är centrala delar i mitt arbete. Östersjöfisket anses var väl förvaltat jämfört med fisket i andra europeiska regioner. I grund och botten är det sant, men den föränderliga havsmiljön i kombination med stor mänsklig påverkan gör fisket i Östersjön särskilt utmanande att förvalta på ett hållbart sätt.

Jag har doktorerat i havsvattens- och brackvattensekologi och min avhandling handlade om invasiva arter i Östersjön. Jag har bland annat arbetat med forskning, utveckling och lindring av klimateffekter på Sida. Innan jag kom till Baltic Eye arbetade jag på svenska Fiskesekretariatet, med fokus på fiskeripolitik inom Östersjöregionen och på EU-nivå. 

Publikationer

I urval från Stockholms universitets publikationsdatabas Visa alla publikationer av Gustaf Almqvist vid Stockholms universitet

Senast uppdaterad: 12 mars 2018

Bokmärk och dela Tipsa