Profiles

lars 2019

Lars Klintwall Malmqvist

Vik universitetslektor

View page in English
Arbetar vid Psykologiska institutionen
E-post lars.klintwall@psychology.su.se
Besöksadress Frescati hagväg 8
Rum B 404
Postadress Psykologiska institutionen 106 91 Stockholm

Om mig

Leg psykolog med en PhD från Oslo Metropolitan University, inklusive ett research fellowship på Yale University, med en avhandling med titeln "Reinforcers as predictors of outcome in behavioral interventions for Autism". Sen dess har jag jobbat kliniskt med KBT med vuxna och barn, och utvecklat manus för barn TV/film.

Hemsida: www.larsklintwall.com

Tillsammans med Liv Svirsky har jag podden "Barnpsykologerna"

Undervisning

Psykologprogrammet:

Termin 3: Klinisk forskningsmetodik (single-case experimental designs)

Termin 5: Utredning av barn (PSPR20)

Termin 8-10: Handledning av psykologexamensuppsatser, på ämnen som rör autism och andra utvecklingsförseningar, och psykoterapi- diagnostikforskning.

Dessutom är jag ansvarig för de kurser som psykologiska institutionen har i samarbete med Specialpedagogiska institutionen i Tillämpad Beteende-Analys (TBA), eng Applied Behavior Analysis.

 

Forskning

Psykoterapiforskning för barn med autism, och experiment med tidig upptäckt. Handleder doktoranden Hampus Bejnö på ett projekt om förskolekvalitet för barn med autism.

Redaktör för ett bokprojekt på Natur & Kultur med det oseriösa arbetsnamnet "The Comic Sans Guide to Autism" - en lättläst och informativt illustrerad bok riktad till föräldrar till förskolebarn med autism, som publiceras 2019-2020.

Författare till bokserien "Rädda Vuxna", också på Natur & Kultur, en barnbok om ångest och exponeringsbehandling. Illusterad av Amanda LeCorney. Planerad publicering: hösten 2019.

Filer

Senast uppdaterad: 3 februari 2019

Bokmärk och dela Tipsa