Profiles

Porträttbild Lillemor Malmbo

Lillemor Malmbo

Projektledare

View page in English
Arbetar vid Institutionen för språkdidaktik
E-post lillemor.malmbo@andrasprak.su.se
Besöksadress Universitetsvägen 10 E
Postadress Institutionen för språkdidaktik 106 91 Stockholm

Om mig

Mitt arbete på Nationellt centrum för svenska som andraspråk innebär att genom olika uppdrag och annat samverkansarbete förbättra förutsättningarna för flerspråkiga elevers lärande inom vuxenutbildning och sfi. Jag ansvarar även för NC:s arbete med sociala medier som Facebookgrupperna Sfi inom vuxenutbildning NC och Sva inom Vuxenutbildning NC. Jag använder även Twitter och andra sociala medier i frågor som rör vuxenutbildning.

Jag arbetar 40% på NC, 40% som sfi-lärare i Umeå kommun där jag undervisar en grupp akademiker som studerar på närdistans samt har 20% som fackligt förtroendevald inom Lärarförbundet. I Lärarförbundet ingår jag också som ledamot i referensorganet för vuxenutbildning.

Då jag har ett stort intresse för likvärdighetsfrågor inom sfi och komvux har jag även skrivit ett antal krönikor och debattartiklar om vuxenutbildning.

Utbildning och erfarenhet

Jag är legitimerad gymnasielärare i historia och religion, behörig i svenska som andraspråk upp till årskurs 9 samt sfi och kurser på grundläggande och gymnasial nivå inom vuxenutbildningen. Jag har arbetat med nyanlända sedan 2008 när jag startade upp en förberedelseklass på högstadiet i min gamla hemkommun Vilhelmina. Sedan har jag undervisat en kortare period i sva åk 4-9 men största delen av mitt yrkesverksamma liv har varit inom sfi. Där har jag undervisat sedan 2010.

Senast uppdaterad: 3 september 2019

Bokmärk och dela Tipsa