Profiles

Malin 2020

Malin Gunnarsson

Doktorand

View page in English
Arbetar vid Institutionen för folkhälsovetenskap
Telefon 08-674 75 37
E-post malin.gunnarsson@su.se
Besöksadress Sveavägen 160, Sveaplan
Rum A 564
Postadress Institutionen för folkhälsovetenskap 106 91 Stockholm

Om mig

Malin Gunnarsson doktorerar vid Institutionen för folkhälsovetenskap (tidigare CHESS och SORAD) sedan 2019. Masterexamen i kulturantropologi vid Uppsala Universitet (2017).

Forskning

Flera delar av beroende: en empirisk studie om processen att leva med och återhämta sig från beroende.

I befintliga teorier reduceras beroendet ofta till en dominerande faktor, såsom gener, fysiskt beroende, (en) psykologisk störning, viljestyrka, familjeproblem, social eller kulturell påverkan. Genom att undersöka dessa faktorer var och en för sig riskerar forskningen att missa viktiga aspekter och krafter som bidrar till beroende. I detta projekt används kvalitativa metoder för att samla in självbiografiska data från personer med olika former av substans- eller beteendeberoende med syfte att undersöka olika faktorer som bidrar till och upprätthåller beroende samt hjälper individen att återhämta sig från beroende.

Avhandlingsprojektet ingår i det större projektet ”"Addiction" som ett mönster av relationer i förändring: Jämförelser av självbiografiska berättelser om olika beroenden” som finansieras av Vetenskapsrådet och leds av professor Jukka Törrönen.”

Ytterligare information om studien går att finna på: Beroendeberättelser.com

 

 

 

Senast uppdaterad: 22 april 2020

Bokmärk och dela Tipsa