Profiles

Malin Gunnarsson

Doktorand

View page in English
Arbetar vid Institutionen för folkhälsovetenskap
Telefon 08-674 75 37
E-post malin.gunnarsson@su.se
Besöksadress Sveavägen 160, Sveaplan
Rum A 564
Postadress Institutionen för folkhälsovetenskap 106 91 Stockholm

Om mig

Malin Gunnarsson doktorerar vid Institutionen för folkhälsovetenskap (tidigar CHESS och SORAD) sedan 2019. Masterexamen i kulturantropologi vid Uppsala Universitet (2017).

Forskning

Flera delar av beroende: en empirisk studie om processen att leva med och återhämta sig från beroende.

I befintliga teorier reduceras beroendet ofta till en dominerande faktor, såsom gener, fysiskt beroende, en psykologisk störning, viljestyrka, familjeproblem eller socialt eller kulturellt. Genom att undersöka dessa faktorer individuellt riskerar forskning att missa viktiga faktorer och krafter som bidrar till beroende. I detta projekt används kvalitativa metoder för att samla in självbiografisk data från personer med olika former av substanse eller beteende beroende med syfte att undersöka olika faktorer som bidrar och upprätthåller beroende, liksom olika faktorer som hjälper individen att återhämta sig från beroende.

Forskning ingår i det större projektet ”"Addiction" som ett mönster av relationer i förändring: Jämförelse av självbiografiska berättelser om olika beroenden” som finansieras av Vetenskapsrådet och leds av professor Jukka Törrönen.

 

Forskningsintressen

Beroende, alkohol, narkotika, spel och medicinsk antropologi

Senast uppdaterad: 12 november 2019

Bokmärk och dela Tipsa