Profiles

Magnus Öhlander. Foto: Niklas Björling.

Magnus Öhlander

Professor

View page in English
Arbetar vid Institutionen för etnologi religionshistoria och genusvetenskap (ERG)
Telefon 08-674 79 23
E-post magnus.ohlander@etnologi.su.se
Besöksadress Universitetsvägen 10 E, plan 7
Rum E 752
Postadress 106 91 Stockholm 106 91 Stockholm

Om mig

Jag är anställd som professor vid Stockholms universitet och delar min tid mellan att undervisa i etnologi, vid Kandidatprogram i mångfaldsstudier samt vid Kulturvetarprogrammet.

Tel: 08-16 28 30

Forskning

Min forskning handlar bland annat om kulturella aspekter av yrkesarbete inom vård och omsorg. Under de senaste åren har detta intresse kombinerats med fokus på migration och mångfald. Bland annat har jag skrivit om hur man inom sjukvården förstår patienter som migrerat. Jag har också skrivit om kulturteori, fältarbetesmetodik och analysmetoder samt om förståelsen av rasism inom den svenska offentligheten.

För närvarande fokuserar min forskning transnationell mobilitet bland högutbildade. Inom det nu avslutade forskningsprojektet "Polska och svenska läkare inom den svenska hälso- och sjukvården - En kulturanalytisk yrkesstudie" dokumenterade och analyserade Katarzyna Wolanik Boström och jag läkares migrationserfarenheter. Inom det pågående projektet “What is the use of ‘internationalisation’ for transfer of knowledge and professional status?” undersöker jag tillsammans med Helena Pettersson och Katarzyna Wolanik Boström erfarenheter och effekter av transnationell mobilitet hos medicinare som huvudsakligen är yrkesverksamma i Sverige.

Senaste forskningsprojekt

What is the use of internationalisation for transfer of knowledge and professional status?

Publikationer 

http://www.diva-portal.org/smash/resultList.jsf?dswid=-2478&af=%5B%22personName%3A%5C%22%C3%96hlander%2C+Magnus%5C%22%22%5D&p=1&fs=true&language=sv&searchType=SIMPLE&query=magnus+%C3%B6hlander&aq=%5B%5B%5D%5D&aq2=%5B%5B%5D%5D&aqe=%5B%5D&noOfRows=50&sortOrder=dateIssued_sort_desc&onlyFullText=false&sf=research

Publikationer

I urval från Stockholms universitets publikationsdatabas Visa alla publikationer av Magnus Öhlander vid Stockholms universitet

Senast uppdaterad: 16 januari 2019

Bokmärk och dela Tipsa