Allmänna seminarieserien i psykologi, med Katarina Howner

Seminarium

Datum: onsdag 8 februari 2023

Tid: 14.00 – 15.00

Plats: Seminarierum Jordgubbe, Albano

Onsdag 8 februari, kl. 14:00-15:00: Docent Katarina Howner, Karolinska Institutet, talar om "Psykopati – utan skuld och skam".

Katarina Howner. Foto: Hanna Maxstad
Katarina Howner. Foto: Hanna Maxstad

Seminariet äger rum onsdag den 8 februari 2023, kl. 14:00–15:00, i mötesrum Jordgubbe, Hus 4, plan 3, Albano.

Språk: Seminariet kommer att hållas på svenska.


Sammanfattning

Psykopati är en allvarlig känslomässig störning som ofta kombineras med antisocialt och kriminellt beteende. Inom kriminalvården är det ett relativt vanligt tillstånd medan det ute i samhället är ovanligt. Personer med psykopatiska drag finns dock även utanför murarna och även om det inte är särskilt vanligt förekommande ställer dessa individer till det för sin omgivning i hög grad och kan skapa lidande och problem såväl på en arbetsplats som i nära relationer. Vilka är egentligen de psykopatiska dragen och hur kan man skilja på detta från en person som bara beter sig illa av andra orsaker?

Avdelningen för personlighets-, social- och utvecklingspsykologi ansvarar för dagens seminarium.


Om Allmänna seminarieserien

Institutionens forskningsavdelningar samarbetar i Allmänna seminarieserien, där nationella och internationella forskare inbjuds att tala om aktuella forskningsämnen. Seminarierna äger rum onsdagar kl. 14–15, tillsvidare fortsatt i eller med stöd av Zoom. Extraseminarier kan förekomma på andra dagar och tider, bland annat halvtidsseminarier i forskarutbildningen.

 

Psykologiska institutionens Nyhetsbrev

Vi har ett nyhetsbrev där information om Allmänna seminarieserien ingår. Dessutom får du information om andra aktuella evenemang och nyheter från Psykologiska institutionen. Nyhetsbrevet skickas ut från adressen kommunikation@psychology.su.se

Anmäl dig till e-postlistan och bli en av ca 700 som får nyhetsbrevet direkt till din inbox en gång i månaden under terminstid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om Stockholms universitets personuppgiftsbehandling