Fyra projekt får bidrag från Forte

Hugo Westerlund, Paraskevi Peristera, Constanze Leineweber och Claudia Bernhard-Oettel har tilldelats projektbidrag på mellan 3,8 och 5 miljoner kronor vardera av forskningsfinansiären Forte.

Projektbidrag från Fortes årliga öppna utlysning 2021

Professor Hugo Westerlund vid Stressforskningsinstitutet beviljas 4 990 000 kronor för projektet "Unga SLOSH (Y-SLOSH): Undersökning av betydelsen och utvecklingen av psykisk hälsa vid etableringen på arbetsmarknaden".

Forskaren Paraskevi Peristera vid Stressforskningsinstitutet beviljas 4 987 000 kronor för sitt projekt "Konsekvenser av övergången till distansarbete i samband med COVID-19 pandemin för livsbalans, arbetskvalitet och hälsa".

Professor Claudia Bernhard-Oettel vid Avdelningen för arbets- och organisationspsykologi och forskningsprogrammet NOWSTARS beviljas 3 889 000 kronor för projektet "Rättvisa för entreprenörer? Intressenternas betydelse för entreprenörers rättviseupplevelser, relationer till hälsa och affärsframgång över olika tidsintervall och i olika grupper av entreprenörer".

Vård av anhörig, kvinna kör rullstol. Foto av truthseeker08 från Pixabay.

Projektbidrag från utlysningen Vård och omsorg i samverkan 2021

Docent Constanze Leineweber vid Stressforskningsinstitutet beviljas 4 005 000 kronor för projektet "Att kombinera jobb med vård av anhöriga: effekter på arbetskraftsdeltagande".

Läs om bidragsbeslut hos Forte