Historiska tillbakablickar i Stressforskningspodden

Stressforskningsinstitutet firar 60 år vilket Stressforskningspodden uppmärksammar i sitt senaste avsnitt. Alla(!) föreståndare genom åren intervjuas om sin tid som föreståndare och om deras syn på stressforskningen i Sverige och internationellt.

För lite mer än 60 år sedan skruvade den svenska stressforskningens fader, Lennart Levi, upp en skylt på sin dörr med namnet Laboratoriet för klinisk stressforskning.

Stressforskningspodden

För att uppmärksamma detta och all den forskning som bedrivits vid det som så småningom utvecklades till Institutet för Psykosocial Medicin och sedermera Stressforskningsinstitutet har vi i detta avsnitt intervjuat alla tidigare föreståndare, i tur och ordning Lennart Levi, Töres Theorell, Louise Nordenskiöld, Torbjörn Åkerstedt, Hugo Westerlund och den nuvarande föreståndaren Göran Kecklund. Vi frågade dem om deras tid som föreståndare och om deras syn på stressforskningen i Sverige och internationellt under de senaste 60 åren.

I sann Stressforskningspoddsanda bjuder föreståndarna även på några kulturminnen kopplade till institutet.

Som bonus finns även den oklippta intervjun med pionjären och nestorn Lennart Levi, född 1930, i ett separat 50 minuter långt avsnitt.

Specialavsnitt: Stressforskningsinstitutet firar 60-årsjubileum! (#11) på Soundcloud

Extramaterial: Hela intervjun med Lennart Levi