Inför vårterminen 2025
Måndagen den 20 januari startar vårterminen 2025! Här hittar du information om allt som händer innan dess, och vad du behöver göra för att behålla din plats. Sidan är levande och uppdateras vartefter, så kom tillbaka då och då för uppdateringar!
Vårterminen 2025 börjar måndag den 20 januari och slutar formellt den 9 juni 2025.
Antagning
Logga in och kontrollera din antagningsstatus på "Mina sidor" på antagning.se.
10 december: Första antagningsbeskedet med svarskrav. Gå in på Mina sidor på antagning.se och svara om du fortfarande vill ha din plats (gäller även reservplats).
13 december: Några av våra kurser öppnar för sen anmälan:
16 december: Sista svarsdag!
19 december: Det andra antagningsbeskedet publiceras. Se Mina sidor på antagning.se
20 januari: Vårterminen börjar!
23 januari: Välkomstmässa om studentliv och studentstöd. Läs mer mer om olika välkomstaktiviteter.
27 januari kl. 12:00 till och med 29 januari: Val av kurser att läsa inom Psykologi II - kurspaket och Psykologi II med inriktning mot PAO. Valet görs i lärplattformen Athena.
Registrering med mera före terminsstart
Innan terminen startar ska du ha registrerat dig på den/de kurser du ska läsa. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats på kursen/kurserna. Vissa kurser har även ett informationsmöte före terminsstarten som du inte bör missa!
Vi skickar information om registrering med mera till den e-postadress som du angett på antagning.se. Vänligen tänk på att uppdatera din e-postadress så att informationen kommer fram.
Mer information om hur och när du registrerar dig och vad som gäller vid kursstarten för just din kurs/dina kurser hittar du på kurs- och utbildningssidorna i Utbildningskatalogen.
Psykologi II / PAO-programmet termin 5
Psykologi III / PAO-programmet termin 6
Personal, arbete och organisation (PAO), termin 1 (se även terminsstartsinformation från Institutionen för pedagogik och didaktik)
Psykoterapeutprogrammet (ingen nyantagning VT25)
Internationellt masterprogram i psykologi (ingen nyantagning VT25)
Människans utveckling – Positiv psykologisk funktion och anpassningar hos ungdomar, 7,5 hp
Psykologiska aspekter på urval och rekrytering i organisationer, 7,5 hp
Ledarskapets psykologi, 7,5 hp
Reservantagning
Vi vet aldrig på förhand hur många reserver vi kommer att kunna ta in. Eventuella reserver kallas per telefon eller e-post tidigast den 14 januari. Om du står som reserv ska du inte närvara vid eventuellt informationsmöte eller liknande.
Programstudent
Du som redan läser på ett utbildningsprogram kommer att få information om registrering med mera inför vårterminen 2025 via e-post (till den e-postadress som finns registrerad i Ladok).
Omregistrering
Omregistrering sker endast i mån av plats. Skicka in ditt önskemål om omregistrering till studieadmin@psychology.su.se. Ange fullständigt namn, personnummer och vilken kurs det gäller. Besked om du kan bli omregistrerad skickas ut mellan 14 och 23 januari via e-post.
Omtentor
Läs mer om Anmälan till salstentamen på sidan Under utbildningen samt logga in på Ladok för studenter för att se om du har någon omtentamen som du kan anmäla dig till. Om du inte hittar någon tentamen så kan det bero på att du inte är omregistrerad, se ovan.
Våra lokaler i Albano
Hösten 2021 flyttade Psykologiska institutionen till helt nybyggda lokaler i Albano, hus 4. Den undervisning som sker på universitetsområdet kommer huvudsakligen att äga rum i Albano, med reservation för att vissa kursgrupper kan komma att ha viss undervisning i Frescati.
Kom gärna i god tid i början så att du hinner bekanta dig med lokalerna.
Kursinformation på kurshemsida och i Athena
Generell kursinformation, t ex kursplan, kursanvisningar med litteraturlista och länk till schema, finns på kursens sida i Utbildningskatalogen. Du hittar sidorna enklast via sidan Våra utbildningar.
Som registrerad student hittar du kursmaterial och läraktiviteter i lärplattformen Athena. Där hittar du också schemat för de kurser du är registrerad på (under Innehåll=> Kursinformation=> Länk till schema). Även kommunikation mellan lärare och studenter sker i Athena. Ladda gärna ner appen "Itslearning" för snabb åtkomst till meddelanden och kursmaterial i din mobil.
Observera att du måste ha aktiverat ditt universitetskonto samt vara registrerad på terminens kurser innan du kan logga in i Athena och få tillgång till det material som finns där.
Har du behov av särskilt stöd i studierna?
Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Stödet som erbjuds vid Stockholms universitet utgår ifrån dina individuella behov och syftar till att underlätta dina studier.
Din ansökan om stöd bör göras i god tid innan terminsstart då handläggningstiden kan variera.
Studera med funktionsnedsättning
Fler frågor?
Studieadministrationen har satt ihop en lista med vanliga frågor och svar som brukar dyka upp inför terminsstarten. Frågorna är grupperade efter målgrupp; om du studerat hos oss tidigare, studerar nu, har sökt till våra utbildningar för första gången och så vidare, så fortsätt rulla ner på sidan om du inte hittar din fråga direkt!
Vanliga frågor inför vårterminen
Kontaktuppgifter
För övriga kontaktuppgifter, se sidan Kontakt.
Mer information om livet som (ny) student
En lyckad start, inklusive Välkomstaktiviteter vid Stockholms universitet.
Athena - Lärplattform där du som är registrerad på en kurs och har aktiverat ditt universitetskonto hittar schema, anvisningar, kursmaterial, inlämningsuppgifter med mera. Tips: Ladda ner appen "Itslearning" till din mobil/läsplatta och ha Athena med dig vart du än går. Finns för både iPhone/iPad och Android.
IT för studenter. Samlingssida om olika Studie- och stödsystem såsom Universitetskonto, Athena, Ladok för studenter, Schema, programvaror och licenser, trådlöst nätverk via Eduroam, datorsalar, med mera. Få support om du kör fast.
Livet som student - om studentkårer, bostäder, Infocenter, studieplatser med mera.
Studera vid universitetet - om universitetsbiblioteket, rättigheter och skyldigheter, stipendier med mera.
Senast uppdaterad: 4 december 2024
Sidansvarig: Psykologiska institutionen