Ny bok: Tryggare kan ingen vara?

Professor Pehr Granqvist har utkommit med en populärvetenskaplig bok om vårt behov av trygghet, anknytning och andlig törst. Boken har fått högsta betyg (5 = Briljant) i Bibliotekstjänsts recension.

Bokomslag (beskuret): Tryggare kan ingen vara?
Bokomslag (beskuret)

Förlaget Fri tanke skriver på sin hemsida:

"I Tryggare kan ingen vara? kartlägger religionspsykologen Pehr Granqvist sambanden mellan vårt behov av trygghet, anknytning och andlig törst. Genom att applicera anknytningsteorin på religion visar Granqvist hur religiositet och andlighet kan vara viktiga ingredienser till att uppleva trygghet. Han ger också tankeväckande exempel på hur olika samhällsinstitutioner tenderar att ersätta religiöst liv i moderna samhällen. Dessutom ger boken en första inblick i hur man kan förstå psykedelisk terapi utifrån kopplingen mellan anknytning, religion och andlighet."

Läs mer om boken på fritanke.se


Lektören Therese Nordholm skriver för Bibliotekstjänst i sitt utlåtande i BTJ-häftet nr 8, 2023:

"Innehållet i Tryggare kan ingen vara? är både omfattande och krävande. Men texten är skriven med ett smittande engagemang för ämnet och författarens egna tankar och förbehåll är passionerat presenterade. Sammantaget gör det boken briljant och till utmärkt läsning för alla, i synnerhet forskare och studenter, med intresse för psykologi och teologi – var för sig och i kombination. Förutom bra referens- och fotnotsförteckningar presenteras läsaren även en väl genomtänkt musikalisk spellista."

 


Mer om Pehr Granqvist

Pehr Granqvist Foto: Niklas Björling
Professor Pehr Granqvist. Foto: Niklas Björling

Pehr Granqvist är 2023 års mottagare av det prestigefyllda William James Award från American Psychological Association.

Pehr Granqvist är också en av lärarna på Psykologiska institutionens nya uppdragsutbildningskurs.
Tillämpning av anknytningsteori i socialt arbete
 

Läs mer om Pehr Granqvist