Hitta till oss

Under vårterminen 2021 har vi fortfarande besöksadress i Frescati Hage, men inför höstterminen 2021 går flyttlasset tvärs över gatan till helt nybyggda lokaler i Albano.

Besöksadressen är tillsvidare Frescati Hagväg 8, 9 A, 12, 14 och 16 A. För att hitta till rätt hus, se nedan. I slutet av juli 2021 går flytten till Albano.
 

Visa större karta

Antalet parkeringsplatser för bil är mycket begränsat i området.

För dig som vill besöka institutionen rekommenderas buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), men även buss 540 (hållplats Universitetet Norra), Roslagsbanan (hållplats Universitetet) och tunnelbanan (station Universitetet) går förstås bra. Då får du en 10-minuters promenad att friska upp dig med!

Sök bästa resväg i SL:s reseplanerare


 

Flytten till Albano

Albano, hus 4, vinter Bild från campusalbano.se

Sommaren 2021 går flyttlasset till det helt nybyggda campus Albano, där vi får fräscha och ändamålsenliga lokaler. Från att vara utspridda i flera olika hus i Frescati Hage samlas vi på några plan i det nya hus 4 i Albano...

Albano – en unik utbildnings- och forskningsmiljö


 

Frescati Hagväg 8

Frescati Hagväg 8 i vårskrud

Det här är det stora huset på höjden som man ser från Roslagsvägen. Det kallas ibland för undervisningshuset och här hittar du undervisningssalar, utbildningsadministration, datorenheten och vaktmästeri, studentlokalen Lejonkulan och många lärares arbetsrum. Men här på plan 4 har även Avdelningen för klinisk psykologi sin huvudsakliga hemvist.


 

Frescati Hagväg 9 A

Frescati Hagväg 9 A, Gösta Ekmans laboratorium

I utkanten av den stora ängen ner mot Brunnsviken ligger denna spännande byggnad, där idag Gösta Ekmans laboratorium har sina lokaler. Letar du efter en forskare vid Avdelningen för perception och psykofysik hittar du hen troligen i detta hus.

1964 invigdes i detta hus Sveriges första fytotron eller klimatkammaranläggning.


 

Frescati Hagväg 12

Frescati Hagväg 12 med Psykoterapimottagningen

I detta hus inryms Psykoterapimottagningen och dess administration. Här bedriver våra blivande psykologer sin utbildningsterapi, självklart under handledning av utbildade specialister. Med ca 4.000 besök per år är det en av Stockholms större mottagningar.

På Skogshögskolans tid i Frescati Hage användes huset som studenthem.


 

Frescati Hagväg 14

Frescati Hagväg 14 eller Forskarhuset (avlång tegelbyggnad i fyra våningar)

Det här huset kallas ibland för Forskarhuset och det rymmer mycket riktigt fyra av våra sex forskningsavdelningar. I källarvåningen finns ett antal laboratorier samt våra stundtals flitigt använda inspelningsstudior.

Dessutom hittar du institutionsledningen här samt ekonomi- och personaladministration.


 

Frescati Hagväg 16 A

Frescati Hagväg 16 A med Stressforskningsinstitutet

Idag har Stressforskningsinstitutet sina lokaler här, med sömnlabb och allt! Innanför fönstret till höger i bild finns ett trevligt konferensrum.

 

 

På denna sida