Studera hos oss

Psykologi som vetenskap handlar om ett systematiskt utforskande av människors upplevelser och beteenden. Psykologiska institutionen erbjuder kurser och utbildningar på alla nivåer för dig som vill lära dig mer i ämnet.

Oavsett om du vill läsa en längre yrkesförberedande utbildning som Psykologprogrammet eller en fristående kurs som komplement till en examen i ett annat huvudämne så får du hos oss en psylogiutbildning som rustar dig för arbetslivet, med stark koppling till forskning, i en stimulerande studiemiljö.

Våra utbildningar

 

Inspelning från digitalt Öppet Hus 10 mars 2021

Våra studievägledare spelade in det föredrag som de höll vid Öppet Hus den 10 mars 2021. Hur är det att studera psykologi vid Stockholms universitet? Titta gärna på filmen innan du ansöker till den kurs du vill läsa nästa termin!

 
 

Bygg en kandidatexamen i psykologi

Bygg din egen utbildning - byggarbetsplatsen i Albano 2018

Det finns inget färdigt utbildningsprogram för dig som vill läsa en kandidatexamen i psykologi. Istället bygger du ihop den av fristående kurser. Läs mer om hur det går till och vad som är viktigt att tänka på.

Bygg en kandidatexamen i psykologi

 

 

Studera utomlands

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Att åka på ett studieutbyte är en värdefull upplevelse. Du har som student möjlighet att välja mellan olika alternativ. Läs mer om utbyten genom institutionens egna avtal eller centrala avtal inom olika nätverk såsom Erasmus+, Nordplus och CIVIS. Eller samla data till ett uppsatsarbete utomlands med hjälp av ett MFS-stipendium.

Studera utomlands

 

Stark koppling till forskning

Luktforskning

Vid Stockholms universitet har vi en omfattande och framstående forskning inom psykologins samtliga huvudområden. Lärarna är aktiva forskare, en garanti för att undervisningen alltid uppdateras med de senaste forskningsrönen. Lärarna har djup kunskap och ett stort engagemang för ämnet.

Forskning vid Psykologiska institutionen

 

Från Frescati Hage till Albano

Albano, hus 4, vinter Bild från campusalbano.se
Bild från campusalbano.se

Sedan 1982 har Psykologiska institutionen legat i det charmiga och naturnära Frescati Hage, i stora och rymliga lokaler från tidigt 1900-tal, med utsikt över Brunnsvikens vatten. Men dessa lokaler började bli slitna och inför hösten 2021 gick flyttlasset till det nybyggda campus Albano, där vi fått fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Albano – en unik utbildnings- och forskningsmiljö

 

 

Vad är psykologi?

Psi för Psykologi

Psykologi som vetenskap handlar om ett systematiskt utforskande av människors upplevelser och beteenden.

För dig som önskar en lite mer utförlig definition har vi en egen sida...

Vad är psykologi?

På denna sida