Institutionen för folkhälsovetenskap

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för folkhälsovetenskap
Photo:Mostphotos
  Mikael Rostila, professor vid Institutionen för folkhälsovetenskap. Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

  Fler utrikesfödda coronasmittade: "Segregationen förvärrar situationen"

  Statistik visar att socialt utsatta områden drabbas hårdare och mer av coronaviruset än andra områden. Varför är det så? Mikael Rostila, professor i folkhälsovetenskap, medverkar i en diskussion kring detta i TV4 Nyhetsmorgon.

  Foto: Mostphotos

  Fortsatt brist på hjälp för personer med spelproblem och deras anhöriga

  För två och ett halvt år sedan ändrades lagstiftningen för att göra det lättare för personer med spelproblematt få hjälp. En uppföljningsstudie visar dock att det fortfarande läggs ett stort ansvar på ideella krafter och att det på vissa håll i landet saknas behandling för personer med spelproblem.

  Maria Granvik Saminathen

  Elevsammansättning viktig för elever med utländsk bakgrund

  Elevsammansättningen hänger samman med elevers betyg och mående. Det visar Maria Granvik Saminathen som forskat om skolors kvalitet kopplat till elevers psykisk hälsa och skolprestationer.

  Photo: Niklas Björling

  Folkhälsovetenskap – ett dynamiskt och dagsaktuellt ämne

  Folkhälsovetenskap är ett ämne med ständig samhällsrelevans. I och med coronapandemin så har intresset ökat – vilket bland annat märks på söktrycket till sommarens kurser. Mikael Rostila är prefekt vid Institutionen för folkhälsovetenskap på Stockholms universitet och arbetar just nu med ett projekt kopplat till pandemins effekter.

  Spelpaus.se Foto: Mostphotos

  Har du testat att stänga av ditt spelande i Spelpaus?

  Delta i en forskningsstudie där du kan bidra med kunskap om motiv för och erfarenheter av att stänga av sig i Spelpaus. Du deltar genom att svara på en webb-enkät som tar mellan 5–15 minuter att genomföra.

  Distansbaserad undervisning av höstterminens kurser

  Undervisningen vid Institutionen för folkhälsovetenskap kommer att starta som planerat till hösten, dock med förändringen att första halvan av höstterminen kommer att ges som distansundervisning på både grundnivå och avancerad nivå. Beslut om undervisningsform under andra halvan av terminen tas efter sommaren.

  Rektor Astrid Söderbergh Widding

  Studenthälsning från rektor Astrid Söderbergh Widding

  "Jag är oerhört imponerad över hur flexibla ni studenter har varit, hur ni har anpassat er till de helt nya förutsättningarna för era studier, och vilket tålamod ni har haft till exempel när tekniken har strulat."

  SU logga

  Forskare inom hälsa efter anhörigförlust

  Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som forskare inom hälsa efter anhörigförlust. Sista ansökningsdag: 2020-08-14. Ref.nr SU FV-2566-20

  SU logga

  Universitetslektor i folkhälsovetenskap med samhällsvetenskaplig inriktning

  Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som Universitetslektor i folkhälsovetenskap med samhällsvetenskaplig inriktning. Sista ansökningsdag: 2020-08-17. Ref.nr SU FV-2002-20.

  SU logga

  Universitetslektor i folkhälsovetenskap med inriktning samhällsvetenskaplig alkohol- och drogforskn

  Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som Universitetslektor i folkhälsovetenskap med inriktning samhällsvetenskaplig alkohol- och drogforskning. Sista ansökningsdag: 2020-08-17. Ref.nr SU FV-2001-20.

  SU logga

  Universitetslektor i folkhälsovetenskap med inriktning ojämlikhet i hälsa

  Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som Universitetslektor i folkhälsovetenskap med inriktning ojämlikhet i hälsa. Sista ansökningsdag: 2020-08-17. Ref.nr SU FV-2000-20.

   

   

  Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

  Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

  Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

  www.su.se/livetpadistans

  Studera, undervisa och arbeta på distans

  Information om att studera, undervisa och arbeta på distans vid Stockholms universitet finns samlat på ett ställe.

  Till utbildningskatalogen

  Om våra utbildningar
  CHESS | SoRAD
  PLAY @ PHS -Puff startsida

  Department of Public Health Sciences and Stockholm University on social mediaDepartment of Public Health Sciences at SU on Facebook Stockholm University on Instagram Stockholm University on Linkedin Department of Public Health Sciences at SU on Twitter Stockholm University on YouTube
   

  Twitter Folkhälsovetenskap