Institutionen för folkhälsovetenskap

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för folkhälsovetenskap
SU logga

Doktorand i folkhälsovetenskap (A)

Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som doktorand i folkhälsovetenskap Ref.nr SU FV-3322-20. Sista ansökningsdag: 2020-10-15.

SU logga

Doktorand i folkhälsovetenskap (B)

Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som doktorand i folkhälsovetenskap. Ref.nr SU FV-3323-20. Sista ansökningsdag: 2020-10-15.

SU logga

Doktorand i folkhälsovetenskap med inriktning mot ojämlikhet

Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som doktorand i folkhälsovetenskap med inriktning mot ojämlikhet. Ref.nr SU FV-3324-20. Sista ansökningsdag: 2020-10-15.

SU logga

Doktorand i folkhälsovetenskap med inriktning mot genus och hälsoojämlikhet

Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som doktorand i folkhälsovetenskap med inriktning mot genus och hälsoojämlikhet. Ref.nr SU FV-3325-20. Sista ansökningsdag: 2020-10-15.

SU logga

Doktorand i folkhälsovetenskap med inriktning mot arbetsrelaterade negativa sociala beteenden

Institutionen för folkhälsovetenskap utlyser en anställning som doktorand i folkhälsovetenskap med inriktningmot arbetsrelaterade negativa sociala beteenden. Ref.nr SU FV-3333-20. Sista ansökningsdag: 2020-10-15.

Jonas Landberg, Institutionen för folkhälsovetenskap. Foto: Vilhelm Stokstad / Kontinent

Alkoholrelaterad dödlighet drabbar lågutbildade mest när alkoholkonsumtionen ökar

När alkoholkonsumtionen i samhället ökar blir de alkoholrelaterade dödsfallen fler. Men ökningen av dödlighet är inte lika stor i hela befolkningen utan drabbar personer med lägre utbildningsnivå extra hårt. Det visar en ny studie från ett samarbete mellan Institutet för social forskning (SOFI) och Institutionen för folkhälsovetenskap som nyligen publicerats i tidskriften Drug and Alcohol Review.

Photo: Niklas Björling

Folkhälsovetenskap – ett dynamiskt och dagsaktuellt ämne

Folkhälsovetenskap är ett ämne med ständig samhällsrelevans. I och med coronapandemin så har intresset ökat – vilket bland annat märks på söktrycket till sommarens kurser. Mikael Rostila är prefekt vid Institutionen för folkhälsovetenskap på Stockholms universitet och arbetar just nu med ett projekt kopplat till pandemins effekter.

Spelpaus.se Foto: Mostphotos

Har du testat att stänga av ditt spelande i Spelpaus?

Delta i en forskningsstudie där du kan bidra med kunskap om motiv för och erfarenheter av att stänga av sig i Spelpaus. Du deltar genom att svara på en webb-enkät som tar mellan 5–15 minuter att genomföra.

 

 

Distansundervisning HT20

Distansbaserad undervisning av höstterminens kurser

All undervisning på både grundnivå och avancerad nivå vid Institutionen för folkhälsovetenskap kommer att ges på distans under höstterminen 2020.

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Information om universitetets ställningstaganden, frågor och svar, och nyheter om forskning och annat relaterat till coronaviruset.

www.su.se/livetpadistans

Studera, undervisa och arbeta på distans

Information om att studera, undervisa och arbeta på distans vid Stockholms universitet finns samlat på ett ställe.

Till utbildningskatalogen

Om våra utbildningar
CHESS | SoRAD
PLAY @ PHS -Puff startsida

Department of Public Health Sciences and Stockholm University on social mediaDepartment of Public Health Sciences at SU on Facebook Stockholm University on Instagram Stockholm University on Linkedin Department of Public Health Sciences at SU on Twitter Stockholm University on YouTube
 

Twitter Folkhälsovetenskap