Institutionen för folkhälsovetenskap är en nybildad institution vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med omkring 80 anställda. Vi erbjuder en dynamisk, tvärvetenskaplig och internationellt framstående forskningsmiljö. Forskningen är i huvudsak organiserad kring två centrumbildningar: ojämlikhet i hälsa (tidigare Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, CHESS) samt drog-, alkohol-, tobaks- och spelfrågor (tidigare Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning, SoRAD). Vid institutionen bedrivs även utbildning i folkhälsovetenskap på grund-, avancerad och forskarnivå.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande administrativ chef med ett brett ansvarsområde. Du kommer att arbeta direkt under prefekten och ingå i ledningsgruppen. Du är arbetsledare med personalansvar för den administrativa personalen, som uppgår till fem medarbetare, som bland annat arbetar med ekonomi, personal, studieadministration, IT-frågor och databashantering samt kommunikation.

Dina arbetsuppgifter inkluderar även ansvar för administrativ verksamhetsplanering och resultatuppföljning. Arbetet innefattar övergripande ansvar för budget, rekrytering, personalärenden, lokalfrågor, kommunikation, utredningar, upphandling samt stöd till institutionsledning.

Kvalifikationer

Du ska ha flerårig erfarenhet av personalledning och att i ledande ställning ha arbetat med administration i en komplex verksamhet. Erfarenhet av administrativt arbete inom universitet eller högskola är meriterande. Du ska ha erfarenhet av att samarbeta med befattningshavare på olika nivåer inom en större organisation. I botten ska du ha en universitets- eller högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande. Du bör ha mycket goda kunskaper i både engelska och svenska. Därutöver är grundläggande färdigheter i de program och system som används vid Stockholms universitet (Raindance, Primula, Fakturaportalen) meriterande.

Du är serviceinriktad med gott omdöme, lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har god kommunikationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av prefekten, professor Mikael Rostila, tfn 08-16 44 16, mikael.rostila@su.se och stf prefekt, Jenny Cisneros Örnberg, tfn 08-16 36 03, jenny.cisneros@su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 40 17, st@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: