Institutionen för folkhälsovetenskap är en ny institution vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med omkring 70 anställda. Vi erbjuder en dynamisk, tvärvetenskaplig och internationellt framstående forskningsmiljö. Vid institutionen finns två centrumbildningar: Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa (CHESS) samt Centrum för socialvetenskaplig alkohol- och drogforskning (SoRAD). Institutionen bedriver utbildning i folkhälsovetenskap på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Folkhälsovetenskap är läran om folkhälsa och dess bestämningsfaktorer. Med folkhälsa avses hälsotillståndet i befolkningen samt dess förändringar och fördelning över såväl historisk tid som människors livsförlopp. Faktorer som inverkar på folkhälsan hänför sig ofta till sociala och samhälleliga strukturer och hur dessa, i samspel med individuella förutsättningar, formar människors vanor och livsvillkor. Inom folkhälsovetenskapen studeras också utvecklingen av folkhälsans politik och praktik.

Vi söker nu en forskningsassistent till forskningsprogrammet ”Reproduktion av ojämlikhet genom sammanflätade liv” (RELINK). Inom RELINK arbetar vi brett med frågor om ojämlikhet från tvärvetenskapliga perspektiv och analyserar kvantitativa data från det omfattande datamaterialet ”The Stockholm Birth Cohort Multigenerational Study” (SBC Multigen).

Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du att hjälpa de forskare som ingår i RELINK med exempelvis litteratursammanställningar, administrativt stöd, dataarbetning och deskriptiva analyser. För dig som är intresserad av hur ojämlikhet utvecklas över generationer är detta en unik möjlighet att fördjupa din kunskap och bredda dina erfarenheter!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad kandidatutbildning, helst i ett samhällsvetenskapligt eller medicinskt ämne. Avslutad masterutbildning är meriterande. Du bör vara strukturerad och noggrann, samt ha god samarbetsförmåga men även kunna arbeta självständigt.

Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med statistik och hanterat data med hjälp av något statistikprogram (t.ex. Stata, R, SPSS) är meriterande.

Anställningen kräver goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Tidigare erfarenheter av språkredigering på engelska och/eller svenska ses som meriterande.

Tidigare erfarenhet av arbete som forskningsassistent är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller sex månader, med möjlighet till förlängning (maximalt två år). Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde september 2020 eller enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av ansvariga för RELINK, professor Bitte Modin, bitte.modin@su.se eller docent Ylva B Almquist, ylva.almquist@su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Sista ansökningsdag: 2020-06-03

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor:
https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-su/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=12485&rmlang=SE