Prova på-föreläsning stockholms universitet: Kärlek och äventyr i den medeltida riddarromanen
© Universitätsbibliothek Heidelberg

Inställt!

Mer information

Berättelserna om den brittiske kungen Arthur spreds snabbt under medeltiden. De underhöll män och kvinnor vid de medeltida hoven i Europa, samtidigt som de fungerade som läroböcker i hur den civiliserade människan skulle bete sig. I centrum för den typiska riddarromanen står kärleken och det ridderliga äventyret – och frågan om hur dessa två motpoler går att förena.

Foto: Danish Saroee

Sofia Lodén är Pro Futura Scientia fellow vid Swedish Collegium for Advanced Study och Stockholms universitet. Hon undervisar i franska vid Romanska och klassiska institutionen på Stockholms universitet och forskar om landskap och gränser i den medeltida riddarromanen.

Mer information och det kompletta programmet för årets Öppet hus finns på: su.se/oppethus »