Podcasten Poesía al paso är ett samverkansprojekt som drivs av Andrea Castro, docent och forskare i spanska vid Göteborgs universitet och Azucena Castro, doktorand i spanska vid Stockholms universitet.

Azucena Castro & Andrea Castro
Azucena Castro & Andrea Castro

Det handlar om nutida poesi på spanska där man läser poesi, samtalar om poesi och intervjuar poeter och låter dem läsa sina egna dikter. Andrea och Azucena kommer även att intervjua forskare inom området med avsikten att föra den akademiska forskningen inom ämnet närmare samhället. Varje avsnitt är cirka 30 minuter långt och har ett specifikt tema.

Den 4 maj sändes det första avsnittet med temat ”pérdidas y extravíos” (saknad och förluster), och den 30 juni sändes det andra som handlar om ”restos y residuos”, (rester och avfall). I oktober kommer det tredje avsnittet om ”ecos de la infancia” (eko från barndomen).

Avsnitten läggs ut på en blogg, och där finns också information om var man hittar de dikter som lästs. Besök bloggen och lyssna på de olika avsnitten: https://poesiaalpasopodcast.wordpress.com/

Eller gå direkt in på Soundcloud där podcasten ligger: https://soundcloud.com/poesiaalpaso. Podcasten finns också på iTunes.

Podcasten är ett samverkansprojekt som finansieras av Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet.