Sommarkurser

Sommarkurser 19

20 februari                 Webbanmälan öppnar
15 mars Sista anmälningsdag

Mer information om anmälan, antagning och andra viktiga datum »

Franska, förberedande kurs I, 15 hp

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper för att fortsätta studera franska på högre nivåer. Kursen fokuserar på muntlig och skriftlig språkfärdighet. Kursen kräver inte några förkunskaper i franska. Föreläsningarna ges på svenska. Studietakten är hög och förutsätter intensiva studier. Godkänd kurs ger behörighet till Franska, förberedande kurs II vid Stockholms universitet.

Italienska, förberedande kurs 1, 15 hp

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i italienska. Du tränar dig i att kommunicera på italienska i tal och skrift och får ett grundläggande ordförråd. Grammatiken går vi igenom systematiskt och du får läsa enklare texter. Kursen ger behörighet till Italienska, förberedande kurs 2, 15 hp, vid Stockholms universitet.

Latinsk litteratur i översättning: romersk retorik, 7.5 hp

Konsten att tala är gammal och i väst kan vi följa dess rötter tillbaka till antiken. Denna kurs vänder sig till alla som är intresserade av retorik, både av dess teoretiska system och det sätt detta kom till praktiskt uttryck under den romerska senrepubliken och den tidiga kejsartiden. Ett urval politiska och juridiska tal av Cicero, Caesar, Sallustius, Tacitus och Quintilianus analyseras och diskuteras ur ett stilistiskt, litterärt och historiskt perspektiv. Fokus kommer att ligga på språk och struktur, förhållandet mellan talare och historisk kontext samt de lästa författarnas egenart. Inga förkunskaper i latin krävs.

Grekisk tragedi och komedi i översättning, 7.5 hp

De antika grekiska dramerna är de äldsta bevarade teaterpjäserna i den västerländska kulturen. De behandlar eviga frågor om människan, hennes liv och hennes roll i samhället. På kursen läses ingående på svenska tragedier av Aischylos, Sofokles och Euripides samt komedier av Aristofanes. Kursen lämpar sig för alla som intresserar sig för litteratur, teater och den antika kulturen.

dagens schema ingångssida
Schema_Puff
Mondo Puff
Athena Puff

Utbildningar vid Romklass

Till utbildningskatalogen

Kontakt

Studentexpedition:
Registrering, omregistrering, m.m.

  • E-post: expedition.romklass@su.se
  • Besökstid: måndag & tisdag kl.11.30-12.30 samt torsdag kl.13-14 eller efter överenskommelse
  • Besöksadress: Rum B598, plan 5, B-huset, Universitetsvägen 10B

Studievägledning:
Behörighet, studieplanering, internationellt utybyte, m.m.