Kursen Franska I i Frankrike, 30 hp ges i underbara Nice på École France Langue. 

Antagna till kursen Franska i Frankrike vt18

FR1UT1-Litteraturlista Vt2018 (171 Kb)

Kursen

Franska I i Frankrike ger dig de nödvändiga grunderna för att behärska det franska språket samtidigt som du får en bred orientering i Frankrikes historia, samhälle och kultur. Du läser också ett urval modern fransk litteratur och diskuterar aktuella ämnen. Förutom föreläsningar och genomgångar får du rikligt med praktik under kursens gång, och övar på så sätt kontinuerligt upp din muntliga och skriftliga färdighet. Dessutom har du utmärkta möjligheter att på plats förkovra din franska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena.

Kursens innehåll motsvarar Franska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Franska II.

Skolan

École France Langue bedriver sedan många år mycket omtyckt undervisning för utländska studenter och samarbetar med bl.a. renommerade École Polytechnique. Skolan är ackrediterad av en mängd organisationer, bl.a. av svenska CSN för berättigande av studiemedel.

http://www.france-langue.fr/

Skolan i Nice har stor erfarenhet av samarbete med svenska högskolor på Franska I-nivå. Lokalerna ligger i trevliga kvarter några spårvagnsstationer från stadens centrum, som har ett rikt utbud av affärer och service. Kommunikationerna i Nice är mycket goda och efter ytterligare några stationer befinner du dig i Vieux Nice (Gamla stan), som ligger nere vid havet.

Boende

Genom sitt utmärkta kontaktnät har École France Langue goda möjligheter att ordna bostad för din studieperiod i Nice. Ju tidigare du kontaktar France Langue, desto större är möjligheterna att få en bostad direkt förmedlad av skolan. Direkt efter att det centrala antagningsbeskedet kommit skickar vi därför detaljer kring eventuell uthyrning (kontaktperson, förmedlingsavgift, förskottsbetalning, hyresperiod, månadshyra, övriga villkor) till alla antagna samt förmedlar en lista på alla antagna till skolan i Nice. Månadshyrorna i Nice ligger normalt på 600 Euro och uppåt.

Mer information och anmälan

För allmän information om våra utlandskurser, se: Utlandskurser

För mer information om Franska I i Frankrike (behörighet, kursinnehåll, anmälan, m.m.), se:

Kursplan & anmälan

Schema H17

Schema V18