Kursbeskrivning

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven portugisiska och träning i muntlig och skriftlig färdighet. Kursen ger dessutom en bred orientering i de portugisiskspråkiga ländernas kultur och samhällsliv. Delkurserna är: Text och Språkstruktur I, Muntlig färdighet och interaktion, Text och Språkstruktur II och Portugisiska i världen.

Du behöver inte ha förkunskaper i språket för att börja studera portugisiska. Under utbildningen kommer du att öva upp din språkfärdighet genom läsning av texter, träning i muntlig kommunikation och skriftliga övningar samtidigt som du systematiskt går igenom grammatiken. Du har dessutom utmärkta möjligheter att på plats förbättra din portugisiska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena.
Kursens innehåll motsvarar Portugisiska I, 30 hp på Stockholms universitet. Avslutad kurs ger behörighet till Portugisiska II.

Universitetet

Kursen kommer att ges vid Universidade do Porto FFaculdade de Letras  (FLUP).

Universidade do Porto är Portugals näst största universitet med nästan 30000 studenter och grundades 1911. Portos universitet rankas bland de bästa i Portugal 

Universidade do Porto består av olika campus. Faculdade de Letras är beläget i ett område som kallas Boavista/Campo Alegre och ligger väster om Portos centrum. Närmaste tunnelbanestation är ”Casa da Música” med ca 10 minuters gångavstånd till campus.

 Med buss eller tunnelbana tar man sig enkelt in till city och till Portos historiska centrum.

Boende

Universitetet kan hjälpa till med olika typer av boende. En förutsättning för garanterat boende är att man som student på kursen har kontaktat universitetet, senast 21 dagar innan kursens början.

Information om boende skickas till antagna vid urval 1. Du bör då kontakta universitetet så snart som möjligt om du vill få hjälp med bostad.

För allmän information se Utlandskurser

Kursplan & anmälan »

V20 Schema Stkh | Lärplattform: Athena

      Schema Porto VT20 (116 Kb)

 

Information in english »