Deltagare i 2015-års upplaga av StartUp Life Science.
Deltagare i 2015-års upplaga av StartUp Life Science.

 

Stockholms universitet stod värd för vårens StartUp Life Science, ett program som vänder sig till aktiva inom Life Science som har en egen innovativ affärsidé med stor internationell tillväxtpotential. Startup-programmet fokuserar på affärskritiska områden: affärsmodeller, försäljningsstrategier, inträdesbarriärer, internationalisering, finansieringsalternativ, ledarskap etc. Under programmet varvas teori med praktik där erfarna entreprenörer och experter inspirerar och hjälper dig framåt.

Programmet är också en tävling. Vinnaren, ”Bästa Startup-idé” utses av en jury under den avslutande pitchningen. Årets vinnare är William Hamilton från Stockholms universitet, Institutionen för psykologi med affärsidén att använda virtual reality för optimerad fobiträning.

Prorektor Hans Adolphson och årets vinnare av StartUp Life Science, William Hamilton.
Prorektor Hans Adolphson och årets vinnare av StartUp Life Science, William Hamilton.

Juryns motivering:

Den här innovationen skapar förutsättningar för en mer avslappnad attityd till farhågor. Innovationen är vetenskapligt förankrad och teknologin är ett exempel på ett nyskapande applikationssätt inom virtual reality.

Årets jury bestod av Pontus von Bahr, programledare på Vinnova, Mona Wilcke, VD på SU Holding AB och Pär Nordström, Investment manager på Almi invest. Prisutdelare var Hans Adolphson, prorektor vid Stockholms universitet.