Konstvisning på AlbaNova. Foto: Anna Niva
Konstvisning på AlbaNova. Foto: Anna Niva
 
Konstintendent Joakim Norrby berättar om de skulpturer som finns på AlbaNova.
Konstintendent Joakim Norrby berättar om de skulpturer som finns på AlbaNova. Foto: Anna Niva

På universitetscentrum AlbaNova bedrivs forskning och utbildning inom fysik, astronomi och bioteknik. Lokalerna delas av Stockholms universitet och KTH och invigdes 2001. Här finns många konstverk av hög kvalitet av exempelvis Jan Håfström, Max Book och den isländske konstnären Olafur Eliasson som hade en uppmärksammad utställning på Moderna museet för två år sedan. Konstverken är särskilt utvalda för platsen och har ofta anknytning till den utbildning och forskning som bedrivs där.

Stockholms universitets alumnnätverk bjöd in sina alumner till en visning på svenska och en på engelska för att lyfta konsten på AlbaNova, men också för att visa lokalerna för de alumner som inte varit där. Intresset var stort för att besöka AlbaNova från alumnerna som hade läst allt från litteraturvetenskap till fysik vid Stockholms universitet.  

Är du alumn från Stockholms universitet och vill bli inbjuden nästa gång vi ordnar en konstvisning eller andra aktiviteter? Anmäl dig till alumnnätverket på su.se/alumn! Minimikravet för att gå med är att du har läst en kurs på Stockholms universitet.

Konstvisning på AlbaNova. Foto: Anna Niva

Konstintendent Joakim Norrby visar Jan Håfströms målningar på AlbaNova. Foto: Anna Niva