Kör med åtta personer uppställda vid fönster. Mörkt ute.
Stockholms universitetskör. Foto: Aarushi Balani


Mysigt, avspänt och gemytligt – en fin avslutning på höstens ”Tredje tisdag”. Bekanta alumnansikten och ett antal i sammanhanget debutanter. Lie Evaldt och Monir Alizadeh var med för första gången och de var båda nöjda med kvällen.

—Det är ett jättebra initiativ och en plattform för att träffa folk säger Monir Alizadeh. Det är socialt, en bra mix på åldrar och man kan prata om allt möjligt. 

Lie Evaldt som läst kulturgeografi håller med:

Kvinna fotat i barmiljö
Lie Evaldt har läst kulturgeografi. Foto: Daniel Axelsson

—Ett gott initiativ och trevligt med musik. Man kan bredda sig och knyta nya kontakter, träffa likasinnade och bara hänga en stund. Jag kommer att komma på fler after works. 

Gustav Johansson från Stockholms universitetskör berättade med både kunskap och humor om hur svenskar firar jul (till exempel flyr mörkret och åker till Thailand, träffar mer eller mindre omtyckt släkt och äter mer eller mindre omtyckt mat) och om de julsånger som sjungs så att de internationella besökarna på after worken skulle kunde få en bild av svensk jul. Hans slutsats var att om något förenar oss vid jul så är det musiken.

Nästa års första Tredje tisdag infaller den 21 januari. Då är temat för kvällen "kommunikation och ledarskap". Mer information kommer efter nyår.

God jul och Gott nytt år önskar alumnverksamheten vid Stockholms universitet!