Valdemar, Veronica och Julio Crispin Quinonez framför bokhylla
Valdemar Crispin Quinoñez (son och barnbarn), Veronica Crispin Quiñonez, (mamma och dotter) samt Julio Quiñonez (pappa och morfar).

– Det var min idé att vi skulle samlas allihop, jag gillar konceptet. Jag har även varit med på Elite Palace Hotel med min mamma och med före detta kollegor. Och nu i coronatider när man inte träffar så mycket folk tycker jag det är trevligt med digitala afterworks, säger Veronica Crispin Quiñonez, dotter till Julio och mamma till Valdemar.

Fallenhet för matematik

Veronica Crispin Quiñonez  studerade matematik vid Stockholms universitet redan under gymnasietiden eftersom hon låg flera år före sina klasskamrater. Hon disputerade i ämnet och arbetar idag som lektor vid Uppsala universitet. Fallenheten för matematik har gått i arv, sonen Valdemar har också läst matematik vid SU under tiden han gick på gymnasiet.

– Kombinatorik, alltså där man studerar kombinationer, var spännande. Men problemlösningen var inte alltid så lätt eftersom jag är lite rastlös, säger Valdemar som gärna och framgångsrikt springer långdistanslopp.

Pappa och morfar Julio läste bland annat datavetenskap, kriminologi och lingvistik på 1980-talet.

– Jag är väldigt nyfiken och har varit inne på olika ämnen och vetenskaper. Från början var jag lantbruksagronom, sedan har jag arbetat på behandlingshem för människor med sociala problem av olika slag. Psykologi är väldigt spännande tycker jag. Människor är de mest gåtfulla varelser som finns, säger Julio, som också är intresserad av historia och geopolitik och säger att han kanske återvänder till universitet för att studera ämnet framöver.

Julio har inte studerat matematik som sitt barn och barnbarn, men kommer in på det via biljarden där han spelat på hög nivå. Spelet trevallars carambole kräver att man snabbt behöver kunna räkna ut vinklar.

Vinnare i quizen

Familjens yngsta alumn tog hem segern i quizen.

– Man kan ha lite tur när det är flervalsalternativ. Det går alltid att utesluta vissa svar, det hade varit svårare om det varit öppna frågor, säger Valdemar.