Månadens alumn

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Samverkan
  5. Alumn
  6. Månadens alumn
MF-yta B löpsedel

När Carl Hamnesjö läste geografi på Institutionen för naturgeografi vid Stockholms universitet insåg han hur illa det stod till med klimatet, och att hans egen påverkan var relativt stor. Just nu är han i Sydamerika dit han har åkt med fraktfartyg.

Björn Wiman porträttbild

Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman har läst juridik, litteraturvetenskap och Språkkonsultprogrammet, men det är studierna i spanska som har betytt mest. 

startsida B toppyta

Det började med bikupor för honungsbin och har fortsatt med trädgårdar och utbildning för att sprida kunskap om biologisk mångfald, ekosystemtjänster och urban hållbarhet.

ingångssida toppyta

Tanja Holm är journalisten som åkte till Jemen för att bevaka landets inre stridigheter. Hon kom att stanna där i fem år och skrev inte bara en mängd artiklar utan också en reportagebok om ett land på randen till inbördeskrig.

Katarina Bendtz porträttbild utomhus

Som liten stod valet mellan konditor och matematikprofessor. Det blev varken det ena eller det andra, men väl en disputation i partikelfysik. 

Patrik Hadenius porträttbild

Som nytillträdd vd för Utgivarna är Patrik Hadenius viktigaste uppgift att lotsa ett nytt medieetiskt system för press, radio och tv i mål. Men han försöker ta några pauser också.

Johanna Palmström

Politik och feminism engagerar Johanna Palmström. Studierna vid Stockholms universitet inspirerade henne att arbeta vidare med dessa frågor. Nu är hon aktuell med en bok om Gudrun Schyman.