Miljö och hållbarhet på Starta eget-dagen

Här får du både inspiration och konkreta råd från några av landets mest framgångsrika entreprenörer och lära dig hur Stockholms universitet rent praktiskt kan hjälpa dig att förverkliga din affärsidé. Därefter följer en utställningsdel med mingel och möjlighet att träffa aktörer som är viktiga i de olika faserna under din egen Starta eget-resa.

Du får också tillfälle att träffa representanter från universitetets innovationssystem, som berättar hur Stockholms universitet kan hjälpa dig att förverkliga din affärsidé.

Talare

 

Johan Kuylenstierna

 

 

Johan Kuylenstierna, till nyligen VD för Stockholm Environment Institute (SEI), är en av Sveriges mest uppmärksammade miljödebattörer. Johan har internationell erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor och har arbetat inom FN, näringsliv och forskningsorganisationer.  Han är adjungerad professor vid Stockholms universitet, vice ordförande i det klimatpolitiska rådet och sitter i flera styrelser.

Tony Apéria

 

Dr Tony Apéria forskare på Stockholm Business School, Stockholms universitet, har startat Nordic Brand och står bakom Sveriges största studie om hållbara företag. I Svensk Hållbarhetsranking 2017 genomfördes 25.000 intervjuer bland allmänheten och 200 företag och organisationer kartlades i detalj. Tony var även en av initiativtagarna, tillsammans med SU Innovation och Venture Cup, till tävlingen SU Business Model Cup som lanserades hösten 2017
Maria Greger

 

Maria Greger är docent vid Stockholms universitet, och har tillsammans två andra grundat PhytoEnvitech AB som kartlägger föroreningar i mark och vatten. Med gröna växter renar de bl.a. gammal industrimark så att det blir möjligt att odla mat där.
http://www.phytoenvitech.com

Carolin Solskär

 

Carolin Solskär är en av grundarna bakom Create², Sveriges största hackaton för studenter. Create² förenar drivna studenter för att skapa nya affärsidéer och produkter där hållbarhet är en av de viktigaste aspekterna. Carolin var en initiativtagarna bakom rörelsen #Metoo Sweden, har grundat Unipreneurs Network och jobbar till vardags som Program Manager på Microsoft.
Foto Mårten Hellberg är alumn från Stockholms universitet och en av grundarna av Organoclick AB, som utvecklar miljövänliga fiberbaserade material. Organoclick, som har vunnit flera priser och utmärkelser, är ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag och har även av WWF blivit utnämnd som “Climate solver” 2010.

http://organoclick.com/

Anmälan

Det går bra att anmäla sig enbart till Starta eget-dagen via formuläret i länken ovan.

Starta eget-kursen i Aula Magna

Kvadratbild med Ballonger och Ronald. Foto. Eva Dalin

Efter Starta eget-dagen ges Starta eget-kursen. Den ges vid sex kvällstillfällen och du får alla konkreta kunskaper du behöver för att starta och driva ditt eget företag.

Kurstillfällen: 18 och 25 april samt 2, 9, 16 och 23 maj 2018.

  • Klockan 18-20 i Aula Magna

Kursinnehåll:

1.       Affärsidé, kund och behov (18/4)

2.       Digital marknadsföring och försäljning (25/4)

3.       Pitch- och presentationsteknik (2/5)

4.       Finansiering för att starta företag (9/5)

5.       Juridik för dig som vill starta eget (16/5)

6.       Pitcha din affärsidé och få feedback (23/5)

Både Starta eget-dagen och Starta eget-kursen anordnas av Innovationskontoret, Samverkansavdelningen vid Stockholms universitet. Båda arrangemangen är kostnadsfria.

Delta digitalt under #startaeget18.

Starta eget riktar sig främst till studenter, doktorander, forskare och lärare vid Stockholms universitet samt våra alumner. Intresserade studenter och doktorander från andra högskolor i regionen får också gärna delta.

Vinnare i SU Business Model Cup presenteras på Starta-eget-dagen

"SU Business Model Cup" är en öppen tävling i hållbara affärsmodeller. Tävlingen är öppen för alla studenter vid Stockholms universitet och är ett samarbete mellan SU Innovation, Företagsekonomiska institutionen och Venture Cup.

Studenterna ska utveckla en hållbar affärsmodell där hållbarhet ska kombineras med affärsutveckling. Nominerade bidrag får ”pitcha” sin affärsidé mot en kompetent jury som utser de vinnande bidragen.

På årets Starta eget-dag presenteras de vinnande bidragen.  1:a pris är 15.000 kr, 2:a pris 10.000 kr och 3:e pris 5.000 kr.