Studiebesök

Hur är det att studera vid Stockholms universitet? Under ett studiebesök, som består av en studieinformationsstund, får elever och andra deltagare chansen att ställa sina frågor till en medarbetare vid universitetets Studentavdelning. Besökarna får också en presentation med information om universitetsstudier och om Stockholms universitet.

Ett studiebesök tar cirka en timme. Vi rekommenderar att studiebesök bokas med god framförhållning och minst tre veckor i förväg. Vi ordnar studiebesök på torsdagar och fredagar kl. 10-11, men undantag kan göras om dessa tider inte passar. Under vecka 13-15 har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda studiebesök. Däremot går det bra att boka in en guidad tur runt universitetsområdet under denna period.

Guidad tur

Guidade turer kan bokas under hela läsåret och vi kommer då överens om en tid som passar. Under vissa perioder på året, till exempel maj och juni, går det bra att boka in ett studiebesök och en guidad tur vid samma tillfälle.

Uppskattat besök

Besöket ger en ökad förståelse för vad universitetsstudier innebär och är ofta väldigt uppskattat. Ni är varmt välkomna hit till oss på Stockholms universitet!