Invigning av Accelerator, Frescativägen 24 B Foto: Ingmarie Andersson

 

Tino Sehgal inviger med “This progress”

Tino Sehgal Fotograf: Juergen Teller

När dörrarna till konsthallen Accelerator öppnas för första gången möts publiken av lokaler helt tomma på objekt men ändå fulla av konst. Konstnären Tino Sehgals verk ”This progress” uppstår i mötet mellan besökarna och de medverkande personer som befinner sig i utställningssalarna. Utställningen ”This Progress” pågår 6 september–20 oktober 2019.


Läs mer om utställningen och Tino Sehgals konstnärskap.

Då verket har begränsad kapacitet för antal besökare finns risk för köbildning. Vi rekommenderar därför dig som är mån om att få uppleva verket på invigningsdagen att komma i god tid.


Om Accelerator

Accelerator är en konsthall där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet, med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Accelerator producerar utställningar med internationell och svensk samtidskonst. I anslutning till utställningarna arrangeras publika presentationer och samtal med konstnärer, forskare, studenter och allmänhet. Drivkraften bakom konsthallen Accelerators program är att bidra till ett öppet och ett empatiskt samhälle genom att låta konsten stimulera till samtal och tvärvetenskaplig dialog.

Accelerator stöds av Magasin III Museum & Foundation for Contemporary Art samt Familjen Robert Weils Stiftelse