Finska

Högre seminarium: Merlijn de Smit

Fishing in troubled waters: the origins of Saimaa, Suomi and a few other Finnish words. Merlijn de Smit will go into the origins of four Finnish words, all of which have to do with waters, boats and fishing.

Finskundervisningen i dag och i framtiden

Den 15 november ordnar avdelningen för finska en kompletterande utbildningsdag för lärare som undervisar i finska i Sverige och andra som arbetar med det finska språket.

Studera till lärare i finska

För dig som vill studera till lärare i finska finns det olika möjligheter. Du kan antingen börja med studier i finska och fortsätta med en pedagogisk utbildning eller komplettera din lärarexamen med ämnesbehörighet i finska.

Nyhetsbrev – Uutiskirje

Avdelningen för finska har ett eget nyhetsbrev som skickas ut när vi har något nytt att förmedla: evenemang, information om nya kurser eller annat som kan vara av intresse. Breven är i första hand på finska med det centrala innehållet även på svenska.

Prenumerera på nyhetsbrevet via denna sida!

Du kan enkelt avregistrera dig med en länk som finns i varje nyhetsbrev. Du kan läsa om Stockholms universitets behandling av personuppgifter på universitetets centrala webbsida.