Charlotta Seiler Brylla. Foto: Niklas Björling
Charlotta Seiler Brylla. Foto: Niklas Björling.

Charlotta Seiler Brylla har arbetat vid Stockholms universitet sedan 2009, där hon undervisar i språkfärdighet, grammatik och lingvistik på alla nivåer. Innan dess var hon post-doc vid Humboldt-Universität i Berlin och doktorand/forskare vid Södertörns högskola. Hennes forskningsintressen omfattar lexikologi, begreppshistoria, politolingvistik och diskursanalys. Hon disputerade 2003 på en avhandling om den tyska romantikens nyckelord och hur dessa överfördes till svenska. Sedan dess har hon främst forskat om språkliga fenomen i DDR och Nazityskland samt om högerpopulism Hon har även skrivit om de gröna partiernas politiska kommunikation i Sverige och Tyskland. Sedan 2016 är hon ställföreträdande prefekt vid institutionen.