Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Narkotika och kontrollpolitik

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Det svenska narkotikaproblemet är samtidigt mångfacetterat och entydigt. Medborgarnas konsumtion av narkotika har givit upphov till mängder av orsaksförklaringar och varierande lösningar i form av vård, prevention och kontrollpolitik. Historiskt har både problemkonstruktioner och -lösningar kopplats till mer övergripande samhälleliga frågor där narkotikaproblemet många gånger snarast fungerat som en illustration på disparata politiska problem.

Samtidigt finns det en konsekvent linje i utvecklingen av kontrollpolitiken till en av västvärldens mest repressiva, en utveckling som först de senaste åren har börjat ifrågasättas på bredare front. Hur ser politiker, polis och behandlare på narkotikaproblemet och hur har det utvecklats historiskt? Vilket kunskapsläge och vilka problemkonstruktioner bygger den svenska narkotikapolitiken på? Vilka narkotikapolitiska tendenser ser vi utvecklas just nu och varför? Detta är några av de frågor som vi kommer att behandla på kursen.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Undervisningen består av föreläsningar och seminarier. Alla seminarier och tillhörande individuella inlämningsuppgifter är obligatoriska inslag i kursen. Komplettering kan ske genom individuella skriftliga uppgifter som tilldelas av examinator.

  Examination

  Kursen examineras genom författandet av ett individuellt paper (c:a 10–15 sidor) där ett valt tema i anslutning till kursen analyseras och diskuteras.

  Examinator

  Johan Edman

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.

  Kurslitteratur VT21

 • Kontakt