Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Immunologi

Upptäck molekylerna, cellerna och organen i immunsystemet som skyddar oss från inkräktande patogener, men som också balanserar vårt mikrobiom. Träffa våra erfarna lärare och aktiva forskare och lär dig av laboratoriepraktik och olika undervisningsaktiviteter. Kursen förbereder dig för vidare studier inom många områden inom biologi och biomedicin.

Immunologi bild
Examples of Immune Responses to Coronaviruses. Created in "BioRender”.

Kursen lär ut grunderna i immunologi med avseende på både medfödd och förvärvad immunitet. Din nya kunskap gör det möjligt för dig att utveckla ett förslag till ett forskningsprojekt, som kommer att rapporteras både skriftligt och som en muntlig presentation.

Vi diskuterar grundligt induktion och reglering av immunsvar på organcellulära och molekylära nivåer. Vi kommer vidare att undersöka hur immunsystemet bekämpar infektionssjukdomar, hur vacciner fungerar och sjukdomar som är associerade med immundysfunktion. Några viktiga immunologiska metoder kommer att tillämpas i laboratorieexperiment, vilket också illustrerar viktiga immunologiska principer.

Läs mer på kursens engelska sida