Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Analysera text och siffror: R för samhällsvetare

Sommarkurs för att ge grundläggande kunskaper i att lösa samhällsvetenskapliga problem med hjälp av datorprogram.

R-programmering

Kursen ger en introduktion till programmeringsspråket R i programmet RStudio för dig som aldrig programmerat tidigare. R kan användas för att analysera siffror, text och andra typer av information. Kursen ger en bred introduktion och går igenom exempel på hur man kan utforska material i form av siffror och text. Efter fullföljd kurs kommer deltagarna självständigt kunna genomföra enklare analyser med material i dessa former och producera resultat i form av tabeller, diagram och andra sammanfattningar.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Kursen består av 12 föreläsningar. Undervisningen sker på engelska.

  Examination

  Kursen examineras löpande genom fyra individuella, skriftliga inlämningsuppgifter i form av lösningar på olika typer av dataanalys i R på färdiga datamaterial som tillhandahålls under kursens gång. För godkänt resultat på denna kurs måste studenterna få godkänt på var och en av uppgifterna.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Kontakt