Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Filosofisk logik I

För dig som är antagen VT2025

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Registrering
I god tid före kursstart skickas mail ut till alla antagna studenter, med information och instruktioner. Antagna studenter förväntas registrera sig själva (webregistrering).

  • Kursupplägg

    Mer om kursens innehåll

    På kursen tar vi upp en kort genomgång av den filosofiska logikens historia, såsom Aristoteles syllogismlära, och de logiska idéerna hos de stoiska och den megariska skolorna; nödvändighet och möjlighet, dvs. aletisk modallogik med hjälp av möjliga världar-modeller och grundläggande Kripke semantik; introduktion till deduktiva system för modallogik, såsom axiomatiska system, naturlig deduktion samt semantiska tablåer; slutledningar som involverar temporala begrepp och tidslogik; logiska system för representation av kunskap och övertygelse; introduktion till logiker för handling och agenter; en introduktion till intuitionistisk och flervärdig logik; modaliteter och kvantifiering, med en informell introduktion till första ordningens modallogik; introduktion till logik för villkorssatser och relevanslogik.

    Läroplattform: Läsanvisningar, detaljerad kursplanering med mera kommer att läggas upp på kursens Athenasida. Antagna studenter som har aktiverat sitt studentkonto och blivit registrerade på kursen blir automatiskt deltagare på kursens Athenasida.

     

    Lärare vårterminen 2025: Valentin Goranko

    Undervisningsspråk vårterminen 2025: Engelska

    Undervisningsform: Undervisningen kommer att bedrivas i form av föreläsningar och övningar.

    Examination: Kursen examineras med inlämningsuppgifter. Förväntade studieresultat, samt uppgifter om betygsskalan: Se kursplanen.

    Betygskriterier: Hittas på kursens Athenasida inför kursstart.

  • Schema

    Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
  • Kurslitteratur

    Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.